Slika govori više od hiljadu reči – Outhide Festival kroz objektiv

“Znamo šta se radili prošlog vikenda i beskonačno smo vam zahvalni na tome”, glasi pozdravni post sa stranice Outhide Festivala. Outhide ostaje veran staroj narodnoj da slika govori više od hiljadu reči, te će fotografijama pokušati da prepriča istinitu priču trećeg po redu Outhide Festivala.

Preko trideset izvođača je 27. i 28. jula treslo park-šumu Kraljevica, na tri odvojene bine (Alt, Tsaheylu, Zalet), a u muzičko-scenskom spektaklu uživalo je više od tri hiljade ljudi. Jedno je sigurno – ovogodišnji Festival je potvrdio da, kada kažemo Outhide na Kraljevici u Zaječaru, mislimo na muzičko, organizaciono i estetski najozbiljniji festival alternativne i elektronske muzike u Istočnoj Srbiji.

KKN, Multietnička atrakcija, kao i bend Dogs in Kavala, na Alt bini prvog dana opravdali su titulu grad roka koju Zaječar nosi više od pola veka. Domaći Mugwort, kao i Prti Bee Gee, odnosno Surreal omogućili su da se ujedinjena rep publika istoka nađe u subotu podno Spomenika palim borcima u NOR-u.

Uz zanimljive dekoracije, prožete crvenim neonima na elektro stejdžu Tsaheylu u samom središtu šume, nastupi Kristine Lalić, Dekija Milićevića i plejade talentovanih DJ-jeva držali su publiku budnom i razigranom do ranih jutarnjih sati.

Poslednja, ali ne i najmanje bitna, Zalet bina dala je specifičnu notu samom Festivalu pružajući publici najbolje izvođače eksperimentalne muzike.

Outhide uskoro kreće u realizaciju novih festivalskih poduhvata kako bi četvrto izdanje Festivala dočekao spreman i podigao ga na lestvicu više, kao što je to učinio i ove godine.

Naslovna fotografija: outhidefestival.com

Najava za mreže: “Znamo šta ste radili prošlog vikenda i beskonačno smo vam zahvalni na tome!” – poručuju nam organizatori Outhide Festivala.