Outhide Festival – muzika bez granica u šumi koja svetli

Festivalsko raspoloženje se nastavlja! Ako ste zapamtili barem jednu od naših festivalskih lekcija, spremni ste da nastavite da koračate kroz (zamalo) leto u ritmu muzike za ples. Predstavljamo vam Outhide Festival – festival koji zaječarska omladina organizuje treći put po redu, a koji će se održati 27. i 28. jula u park-šumi Kraljevica.

Ideja koja stoji iza Outhide Festivala je krajnje osvešćena, humana, lepa. I u ovom slučaju (poput RUHR-a u Kragujevcu) mladi se okupljaju oko ideje da kroz muzičke događaje doprinesu svom gradu – Zaječaru. Zabrinjavajući statistički podaci koji govore o Zaječaru kao gradu sa najvećom stopom razvoda, mortaliteta i s najvećim brojem iseljenih, iznedrili su ideju o Festivalu kao kulturnom događaju koji će u toku trajanja samog festivala, ali i nakon njega, umnožavati turističke atrakcije grada, podizati kulturnu svest i stvoriti novu, bolju i kvalitetniju turističku sliku Zaječara. Krajnji cilj je podizanje svesti o važnosti kulture, porodice, obrazovanja, omladine i uspešan razvoj turizma.

A šta nas sve očekuje na Festivalu?

Tri stejdža:

ALT – stejdž koji je nastao kao omaž zaječarskoj Gitarijadi sa ciljem da okupi ljubitelje gitarskog zvuka. Obzirom da je Outhide Festival nove generacije, ALT stage je otvoren i za moderne izraze poput DJ-inga i live act-a, a dominantni žanrovi na ovom stejdžu  su instrumetnalni rock, drum’n’bass, alternativni rock, rap itd. Na njemu će nastupiti Kanda, Kodža i Nebojša, Dogs in Kavala, Prti Bee Gee, Surreal, Mugwort, Delkor, SPIN i Multietnička Atrakcija.

TSAHEYLU – stejdž u centralnom delu festivalskog prostora, usred borove šume, koji je ime dobio po filmu Avatar (James Cameron) u kome TSAHEYLU označava vezu između živih bića i prirode. Ovaj stejdž je rezervisan za elektronsku muziku, te ćete na njemu moću da slušate Kristinu Lalić, Dejana Milićevića, Betomeng-a, CONCRETE DJz, As Smooth As, Phil & Dansmore, Vietmens, Roots Alternative i mnoge druge.

ZALET – stejdž iza koga stoji ekipa ZALET Festivala, a inspirisan je treš kulturom. Ovo je stejdž koji spaja nespojivo i od šunda pravi umetnost. Organizatori kažu da ćete na ovom stejdžu umakati hleb u specijalitet kuće, a možda i igrati kolo, sve je moguće. Na ZALETU slušamo Sofa Kru, Deterdžentlmen, FTP!, Duo Trojica, Focus King, SKRECh MAJSTORA LJUBANA, Kick Kong, Kih Džordža Klintona, Ognjena, Hotel Makedonija i Prženo.

Ali to nije sve…

Outhide Festival nastoji da pruži i dnevnu zabavu kroz brojne radionice, izložbe, predstave, projekcije filmova, čitanje, raznorazne igre i ostalie kulturno-edukativne sadržaje. Festival obezbeđuje i Dečiju Zonu u kojoj će mališani moći da učestvuju u scensko-muzičkim zanimacijama i doživeti pravi mali spektakl(ić).

Za sve posetioce Festivala, obezbeđen je besplatan kamp. Komplet karata za dva dana iznosi 800 rsd, a u prodaji su i pojedinačne karte po ceni od 500 rsd.

Vidimo se u šumi!

Outhide Festival – Zaječar

Tražiš avanturu? Obrati pažnju!Za priču o tome kako je bilo na Outhide Festivalu, ili bolje kako će biti, tu je za sam kraj čuvani aftermovie Outhide Festivala, koji prikazuje da dobru atmosferu prave, koliko izvođači, toliko i publika. Na Outhideu niko nije sa „druge strane“, već smo svi na istoj, na onoj strani koja koliko prima pozitivnu energiju, toliko je i deli. Vidimo se 27. i 28. jula u šumi!Okupi ekipu jer na kupljenih 4, peta karta ide GRATIS!Dvodnevna ulaznica: 800 rsdJednodnevna ulaznica: 500 rsdProdajno mesto: WinWin Shop ili online preko DD Tickets: https://goo.gl/VTCKwYEvent: Outhide Festival 2018 – Po istinitoj priči

Publiée par Outhide Festival sur Mardi 17 juillet 2018

Naslovna fotografija: outhidefestival.com