Sanja Vučić – Napustila ZAA i krenula putem internacionalne karijere

press sobi Sava centra, u večeri održavanja Beovizije, sreo sam se sa devojkama koje su imale prilike da kroče na evrovizijsku scenu i ponosno predstave svoju zemlju tokom ranijih godina. Nakon razgovora sa Tijanom Bogićević, uspeo sam da prozborim koju i sa Sanjom Vučić.

Prvo smo utvrdili da smo zemljaci. Kada sam joj spomenuo Kruševac, dobio sam srdačni čarapanski odgovor – „Ne zajebavaj, stvarno?” Uvek kada čujem nekoga da, bar na tren, propriča jezikom svojih krajeva nekako se oduševim, posebno od kada sam u Beogradu, valjda zato što, u tolikoj meri, ni sam nisam uspeo da ga zadržim.

Foto: RTS

S obzirom da smo bili u gužvi i ograničeni vremenom, morali smo malo da se požurimo sa pitanjima. Odmah me je zanimalo kada će nešto novo od pesama i šta se dešava sa grupom ZAA.

„Bend sam napustila, nažalost. Morali smo da se raziđemo.. zato što, eto.. Sada sam ušla u jedan projekat koji treba da se odvija u inostranstvu, tako da, videćemo šta će od toga biti. Ne mogu ništa u tančinu da ti govorim o tome. To je nešto novo što se tiče mene. Čuće se, što se kaže.”

Onda smo se prisetili i njenog učeša na Pesmi Evrovizije, pa sam se zapitao u kakvom sećanju nosi taj period – „U najpozitivnijem mogućem. To mi je najlepši period u životu, definitivno”, kaže Sanja. Podsetila je na to kako je preko nastupa, sa svojim tadašnjim bendom ZAA, u emisiji „Tri boje zvuka, uspela da privuče pažnju RTS-a, čiji su je čelnici putem internog izbora odabrali da nas 2016. godine predstavlja na velikoj muzičkoj smotri.

Ko god da je poslušao njeno pevanje, složiće se da je Sanja fenomenalan vokal, da to radi sa energijom koja se retko viđa. I sam sam, kada sam je po prvi put uočio u emisiji „Tri boje zvuka, bio oduševljen njenom pojavom. Tada sam video devojku koja je nešto posve novo na našoj sceni. Onda je stigla i vest da će nas ona predstavljati na Eurosongu.

Foto: Anđelko Vasiljević

Kad sam je čuo kako izvodi „Goodbye (Shelter)”, autorke Ivane Peters, video sam da je to ona energija koju sam i prvog puta uočio kod Sanje, ali se sama pesma posve razlikovala od ritma na koji sam navikao, kada su Sanja i ZAA bili u pitanju. U skladu s pređašnim zaključkom, interesovalo me je kakvo je Sanjino mišljenje. Da li bi možda bolje prošla na Evroviziji da je imala prilike da sa bendom samostalno odradi pesmu, u svom maniru?

„Pa u principu, ja sam bila uključena u sam izbor. Nekako, Ivana je od malena moj najomiljeniji izvođač ikada. Tako da.. bila sam potpuno zadovoljna pesmom, kakvog je ritma i sve. A sada, da budem iz fazona šta bi bilo kad bi bilo, poludela bih, realno”, odgovarila je Sanja.

Za kraj sam ostavio standardno pitanje kada je naš magazin u pitanju – „Šta je za tebe dobar Vajb?”

„Najviše uživam u muzici i žurkama. Danceee floor, Jamaicaaa! Eto to mi je najbolji vajb”, kaže Sanja.

Sanja je sa Ksenijom Knežević, inače ćerkom pevača Kneza, i Ivanom Nikolić, formirala muzičku grupu sa kojom je snimila pesmu na engleskom jeziku uz pomoć Zorana Milinkovića iz Pariza, koji godinama u svetu promoviše Srbiju pod sloganom Serbian BREnd! Pesma je objavljena nekoliko dana nakon našeg razgovora. Poslušajte!

Sanja, čulo se! 

Izvor naslovne fotografije: europesma.org