Tijana Bogićević: Na Evroviziju više nikada na isti način, uskoro novi album

Posle duže pauze, Srbi su, putem nacionalnog festivala Beovizija, odabrali pesmu koja će ih predstavljati na Eurosongu. Glasovi stručnog žirija i gledaoca odlučili su da na ovogodišnje takmičenje Pesme Evrovizije šaljemo Sanju Ilić i Balkaniku sa numerom „Nova deca”. Prašina se podigla još i pre samog proglašenja pobednika, pa nije ni čudo što se još uvek ne spušta. Da li smo odabrali kako treba? Da li je festival namešten? Koji je pravi način izbora? Zašto se trenutno popularniji domaći umetnici nisu takmičili? Sve su ovo pitanja koja se mogu čuti kada je reč o pomenutom događaju. Sličnih nedoumica uvek će biti. Jedni nikada neće biti zadovoljni odgovorom, dok će drugi uživati u evropskom festivalu koji sledi i zdušno biti uz svoju zemlju.

U press sobi Sava centra, u večeri održavanja Beovizije, sreo sam se sa devojkama koje su imale prilike da kroče na evrovizijsku scenu i ponosno predstavljaju svoju zemlju tokom ranijih godina. Kako se one sećaju tog iskustva i šta rade danas, samo su neka od pitanja na koje su nam odgovore dale Tijana, Bojana, Sanja, Mirna i Nevena.

Tijana Bogićević, Foto: Rale Radović

„U kakvom sećanju nosiš učešće na Evroviziji?”, pitao sam.

„Frka. Sećam se frke. Zato što je bio baš onako intenzivan tempo”, odgovorila je Tijana Bogićević, veoma raspoložena za razgovor.

Dok smo radili intervju odavala je utisak prizemnosti, finoće. Rekla mi je da, kao evrovizijski fan, razume celu famu koja se diže oko izbora domaćeg predstavnika. Nekada je sa roditeljima redovno pratila, prvo Beovizuju pa zatim Evroviziju.

Mi kao nacija volimo festivale, iako ih nema u poslednje vreme. Zato mi je veoma drago da se Beovizija vratila”, dosetila se Tijana.

Svi se sećamo podeljenog mišljenja i kada je njen izbor bio u pitanju. I ona ga se dobro seća – „Da sam znala da će biti toliko negativnih komentara na moj interni izbor, ne bih ga  možda ni prihvati… mislim prihvatila bih, kad kažem ne bih – lažem, ali nikada ponovo ne bih otišla preko internog izbora nego samo preko Beovizije.”

Foto: RTS

Imao sam prilike da poslušam njene singlove pa sam se na čas osvrnuo na njih i pitao Tijanu kada će album. „U pripremi je album koji je skoro gotov.”, odgovorila je sa smeškom, „imam možda još dve nove pesme koje sam odlučila da snimim. Sve pesme koje sam snimila do sada će biti tu upakovane plus nekoliko novih, jer je glupo da izbacim album samo sa starim pesmama. Biće još jedan singl pred sam album.”

Zanimalo me je i kojim osećajem se vodi kada bira pesme…. „Čim čujem pesmu ja znam da li mi se dopada ili mi se ne dopada”, sa sigurnošću u glasu je izjavila.

Do sada smo od Tijane slušali uglavnom osećajne, ljubavne pesme, pa sam se zapitao planira li da malo promeni foru. „Ne znam šta bih, jer nekako srpski narod najviše voli ljubavne pesme i pesme koje budem pevala na srpskom će uglavnom biti ljubavne.”

A kada je u pitanju neko drugo tržište tu možda i bude nečeg novog, „Svakako je u planu”, kaže.

Foto: OGAE Serbia

Najlepši vajb živi kroz zaljubljenost, ljubav je njen vodič.

Nisam mogao a da ne pohvalim njenu najnoviju numeru „Bezuslovno” koja je tokom prethodnog perioda uspela da se održi i na mojoj plejlisti. Toplo se zahvalila, prilično raspoložena zbog utiska koji je njena pesma ostavila, pa najavila spot za istu.

– Tijana, i ti si ostavila utisak sa kojim bi svako bio zadovoljan.

U narednom periodu vas očekuju razgovori sa još devojaka koje su imale prilike da predstavljaju Srbiju na Pesmi Evrovizije. A do tada uživajte uz „Bezuslovno”, „Ti imaš pravo” ili se podsetite pesme „Tražim” , sa kojom nas je Tijana prvi put osvojila.

Izvor naslovne fotografije: OGAE Serbia