Da li Cardi B ima “ono nešto”?

2
1380

Kardi Bi (Cardi B) je umetnik koji je bio preko potreban svetskoj muzičkoj sceni. Mnogi bi pomislili da je reč o “one hit wonder” umetniku, ali izgleda da je ona daleko od toga. Ne treba je potcenjivati jer ona niže uspehe. Obara rekorde i prosto je neodoljiva. Da li je sve to gluma – pokazeće vreme.

Pre svega da vam malo približim ko je ona zapravo. Kao i Lejdi Gaga (Lady Gaga) koja je, kako neki kažu, već legenda, nije palo sve sa neba, već je iza svog tog uspeha trnovit put. Bodak Yellow napravio je pometnju u muzici, ali kako je Cardi rekla u jednom intervjuu, njen karakter i ponašanje je u određenom periodu kočilo da se probije. Ipak, ona je ostala dosledna sebi i sve se isplatilo. 

Umetničko ime Kardi Bi je nastalo kombinacijom njenog  imena Bacardi, zvanično ime Belcalis Almanzar. Verujem da vam je sve jasno kako je došlo do te kombinacije. Nedavno je izjavila da oduvek izbegava da izgovara svoje ime, navodno ne ide uz njen personaliti.

Njen hit Bodak Yellow je zaslužan da ona bude prva reperka čiji je singl krasio vrh Hot 100 liste, a poslednji put je to ostvareno 1998. godine. Impresivno. Posle Beatlesa 1964. ona je još jednom ušla u istoriju kao jedna od tri umetnika koji su u isto vreme imali svoja tri singla u TOP 10.  

Reperka iz Bronksa je svoj početak, može se reći, imala u rijalitiju Love & Hip Hop: New York, gde je postepeno počela da privlači pažnju ljudi. Takođe, bila je i egzotična plesačica, na šta je ponosna, jer je tako pošteno zarađivala novac za sebe, imajući u vidu da nije iz imućne porodice. Uvek kada spomene taj deo života naglasi da nije bila prostituka kao što to uvek ljudi misle za svaku igračicu. Valjda će joj ta praksa služiti za nastupe i spotove.

Trenutno je verena za sve popularnijeg repera iz grupe Migos, Offset-a. Nedavno je javnosti priznala da je u drugom stanju, posle nekoliko meseci spekulacija. Da li će je trudnoća sprečiti da ispoštuje sve nastupe koji su zakazani pre nego što je javnost saznala?

Kao i gotovo svaka reperka koja zabeleži neki veći uspeh, preti da skine sa trona Niki Minaž (Nicki Minaj) koja je prošle godine dominirala top listama. Pojavljivanje šaljive B u početku je zabavilo sve, ali kada su fanovi Niki Minaž shvatili da je Kardi Bi “here to stay” alarm se upalio i odmah su počeli da izvlače iz konteksta svaki stih novijih pesama ove dve reperke.

U početku, bez ikakvog proznanja i javne prozivke i jedne i druge, fanovi su bili odlučni da naprave sukob između njih. Niki je nakon toga čestitala na uspehu i kolegijalno je pozdravila. Kasnije, zajedno su sarađivale sa grupom Migos na pesmi Motorsport. Tu je nastao problem, fanovi su se zapitali zašto nemaju zajedničke scene. Mesecima kasnije Kardi je u jednom razgovoru priznala da nema ništa protiv Niki; da je podržava i da ne želi njenu krunu kraljice repa, pravdajući se kako joj to nije ni cillj, a ni želja. Razjasnila je i sumnju da su u sukobu, priznajući da je Niki svoj deo spota snimila nekoliko dana kasnije u odnosu na nju i Migos momke.

YouTube screenshot

No, tu se drama ne zaustavlja. Sve je dobilo nove razmere kada su fanovi došli do saznanja da su obe umetnice završile svoje albume, ali čekaju znak svojih produkcijskih kuća. To se kasnije pretvorilo u rat kuća, a ne njih dve. Reperke će danas (12. aprila ’18) odmeriti snage, jer će Niki objaviti dva singla kojim započinje svoju NM4 eru. Fanovu su se konačno složili i počeli da veruju u glasinu da će na jednoj njenoj pesmi gostovati Bijonse (Beyoncé) i doslovce Kardi Bi. Hoće li konačno onda svima biti sve jasnije?

Jedno ne smete propustiti, a to je njen Instagram profil. Gledajući na ostale selebritije ona je i te kako aktivna. Kako objavama, tako i storijima. Izgleda da je shvatila ozbiljno odnos umetnika sa fanovima. Dokaz tome svedoči činjenica da će ulaznice za njen koncert biti pristupačne svima jer je i sama kao mlada patila od skupih karata za koncerate svojih idola.

Svi hoćemo da partijamo sa Kardi – O DA. Sada imamo i više materijala jer je njen debitantski album Invasion of Privacy ugledao svetlost dana. Neću vam otkrivati ko su sve gosti na albumu, saznajte sami.

Postoji još činjenica o njoj koje, takođe, morate da otkrijete sami.

Uživajte u istraživanju, nećete se pokajati!

 

2 KOMENTARA