Zašto je park Manjež “preplavljen” cvećem ovog oktobra?

Stigao je oktobar, jedini preostali mesec koji je rezervisan za događaje na otvorenom. Zato pozivamo sve ljubitelje cveća da iskoriste ovo malo sunčanih dana koji su pred nama i posete Beogradski sajam cveća u parku Manjež.

Ova manifestacija pod imenom Beogradska jesen već godinama okuplja najveće proizvođače i uvoznike sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka, kao i semenske robe, zaštitinih sredstava i prateće opreme za održavanje vrtova.

Izložbeni prostor parka Manjež istovremeno je i prodajni tako da će za vreme izložbe biti prilike da se kupi najlepše i najkvalitetnije cveće, višegodisnje biljke, lukovice, kaktusi, grnčarija…

– “Učesnik sam na sajmu, evo, već šesta godina. Odziv ljudi je veliki, a izbor biljaka i baštovanske opreme na zavidnom nivou. Družimo se, razmenjujemo pelcere i uživamo u ovim preostalim sunčanim danima. Ono što se najviše prodaje jesu začinske biljke, ukrasne trave, perene, sobne biljke i saksije. Ovog sajma je veoma popularna i biljka čubar koja je osnovni sastojak rtanjskog čaja. Malo ko zna da je Beogradski kraj Čubura nazvan upravo po ovoj biljci. “, ispričala nam je Biljana iz Opova, jedna od redovnih učesnica Sajma cveća.

Na manifestaciji učestvuje oko 30 izlagača iz cele Srbije, a organizator je Udruženje uzgajivača i ljubitelja cveća. Sajam cveća je jedinstvena prilika za sve posetioce da kupe saksijske vrste i dendromaterijal po znatno nižim cenama, a održava se tri puta tokom proleća (april, maj, jun) i jednom tokom jeseni – krajem septembra – početkom oktobra.

Svi zainteresovani ljubitelji cveća mogu svratiti u park Manjež do 7. oktobra u period od 9 do 19 časova.