Vikend mentalnog zdravlja – dođite da se edukujemo!

0
1141

Ideš sa psihološke seanse,
Srećeš drugaricu iz srednje,
Pita te otkud ti ovde, gde si bila?
Kažeš išla završavala neke poslove, sastančila, idem sad tamo i tamo.
Kako si ti?

Ideš od zubara
Srećeš drugaricu iz srednje
Pita te otkud ti ovde, gde si bila?
Kažeš… pa evo idem od zubara.

Zašto si prvi put slagao/la a u drugom ti to nije ni palo na pamet?

Razbijmo stigmu! Čovek nije samo telo, te molim vas da se uozbiljimo i u 21. veku počnemo tako i da se ponašamo. Počnemo da pričamo, da se otvaramo, da jedni sa drugima delimo, budemo ranjivi i prestanemo da se stidimo ljudskosti.

Shvatanje pojedinca da on nije kriv ako ima problema sa mentalnim zdravljem, kao što nije kriv ni ako ga zaboli glava + shvatanje da to može da se izleči/popravi/prevaziđe + empatija i osećaj da je voljen kako god se osećao = može spasiti sve(t)!

Zato vas pozivamo da posetite jednodnevni edukativni događaj koji će se održati u subotu, 17. oktobra 2020. godine, u prostorijama Ustanove kulture Stari grad, u organizaciji Udruženja Svetski omladinski talas.

Vikend mentalnog zdravlja je događaj edukativnog karaktera, koji raznovrsnim aktivnostima pokušava da dotakne različite aspekte mentalnog zdravlja, ali i da osnaži mlade u samorefleksiji, kritičkom mišljenju i osetljivosti kada je reč o ovoj tematici. Na samom događaju mladi će imati priliku da učestvuju na nekoliko različitih interaktivnih radionica, saznaju nešto novo na tribini i webinaru, ali i da se odmore i posluže zdravim pićem i grickalicama u pauzama između aktivnosti.

Mentalno zdravlje nije tematika samo ovog događaja, već i čitavog rada naše organizacije za period 2020/21. godine. Tekuća godina je period u kom smo bili suočeni sa velikom zdravstvenom krizom na globalnom nivou. Bili smo nikad otuđeniji, a opet nikad bliži jedni drugima, ujedinjeni u pokušaju da očuvamo međuljudsku povezanost makar preko žice. Svakako, sve ovo značajno je uticalo na naše mentalno zdravlje. Baš zato, naš cilj je da pošaljemo poruku da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko, da je to deo obavezne higijene i nešto što svako treba i zaslužuje da kod sebe neguje.

Pažljivim izborom moderatora i govornika, 17. oktobra 2020. godine obraćamo se svim mladima i pozivamo ih da zajedno napravimo korak napred – u ličnom i društvenom razvoju!

Više informacija o samom događaju, tačnoj agendi, moderatorima i učesnicima, kao i o načinu prijavljivanja možete pronaći na našem Instagram profilu – @sot_org .