Veština fotografa pobeđuje „ružne” lokacije

0
698

Profesionalni i amaterski fotografi vide različite stvari kada posmatraju isto mesto, a ova priča dokazuje da profesionalci mogu učiniti čuda čak i sa ograničenim sredstvima. Da bi sebi postavila izazov, Džena Martin (Jenna Martin) uzela je svoj fotoaparat i povela svog modela u Lowe’s (prodavnica funkcionalnih proizvoda za kuću):

„Umesto da tražim uobičajene lepe lokacije u našem okruženju, dobila sam ideju da uradim suprotno”, piše Džena za PetaPixel i dodaje: „Želela sam da odem na neko mesto koje je ‘ružno’ po standardima konvencionalne fotografije i vidim šta tamo mogu da uradim. Lowe’s se nametnuo kao savršeno rešenje.”

Cilj joj je bio da pronađe mesto sa užasnim osvetljenjem i sa ograničenim pozadinama. Mesto gde bi bilo apsurdno fotografisati bilo šta, a pre nego što je započela slikanje, Martinova je sebi postavila pravila:

1. Njen model i ona morale su da rade sa onim što su našle u prodavnici. Džena je ponela samo aparat sa sobom, nikakvo veštačko osvetljenje ni rekvizite nisu imale;

2. Nisu smele da preuređuju izložbeni prostor niti da prave velike izmene;

3. Prestajale bi sa slikanjem ako bi se neko našao u pozadini.

Čim smo ušle, jedan zaposleni nam je prišao i pitao kako može da nam pomogne, a ja sam pitala ‘Samo ćemo da uslikamo par fotografija, je l’ to okej?’ On je odgovorio ‘Naravno! Baš sam se pitao zašto je došla tako doterana u prodavnicu alata’!”, ispričala je Martinova dodajući da su ona i njen model imale oko sat vremena do zatvaranja prodavnice. Otpočele su slikanje među širokim i uskim rafovima, naspram uzoraka farbe i drveća:

Na kraju, ovo je bio veoma zabavan izazov! Ne bih baš pozvala pravog klijenta da se slika ovde (mislim, nikad ne reci nikad), ali sam prilično zadovoljna rezultatom! Vrhunska užasna lokacija! Sledeći put kada opazite neko grozno mesto, dajte mu neku šansu, nikad se ne zna sa čim možete završiti.”- završila je priču.

Na fotografijama koje slede pogledajte kakve je fascinantne rezultate napravila:

Odeljak s jastucima

Odeljak s rasvetom

Odeljak s uzorcima farbe

Među rafovima

Odeljak sa biljkama za kuću

Izvor fotografija: facebook.com/JennaMartinPhotography