Uz smartfon do dobrog treninga

Opšte je poznato koliko je fizička aktivnost nepohodna  za postizanje ne samo dobrog fizičkog izgleda, već i mentalne snage i zadovoljstva. Međutim, koliko puta ste sebi rekli „od ponedeljka počinjem sigurno“, ali lista „protiv“ je pobeđivala iz razloga kao što su: prazan novčanik, manjak slobodnog vremena, hladno vreme napolju…

wallpaper-gallery.net

U vremenu kada ne ispuštamo naš smartfon iz ruku, nema više izgovora! Sada možete vežbati  kod kuće, u dvorištu, u parku uz pomoć aplikacija za koje ne morate da izdvajate novac, ni mnogo vremena, a nije vam potreban ni internet. Aplikacije su kreirali stručnjaci iz oblasti fitnesa i iz tog razloga ih je bezbedno koristiti. Opustite se i dozvolite svom telefonu da umesto vas računa broj urađenih serija i pređenih kilometara.

Nike+ Training Club

Odličan potez  poznatog proizvođača sportske opreme je kreiranje Nike+ Training Club aplikacije. Ona objedinjuje preko sto vežbi koje vam mogu pomoći da dostignete vrhunsku liniju i formu.

anikaguldstrand.wordpress.com

Takođe sadrži ChromeCast  podršku tako da te video vežbe možete pratiti i preko TV-a. Nike+ sadrži nekoliko funkcija koje prate vaše kretanje i aktivnost i beleži ih kako bi ste kasnije mogli da napravite svoj lični trening baziran na tim informacijama.

Sworkit

Ova aplikacija koja nudi nekoliko različitih vrsta stilova vežbanja – snaga, kardio, joga i istezanje. Za svaku vežbu koja traje 30 sekundi imate i video objašnjenje, kao i mogućnost odabira načina vežbanja, tako da ste u situaciji kao da posedujete ličnog trenera.

static1.squarespace.com

Prva mogućnost je da odaberete deo tela na kome želite da radite i da po sopstvenoj želji poslažete vežbe, dok je druga namenjena neiskusnima, gde je trening unapred određen. Nije vam potrebna nikakava oprema, a sami odlučujete koliko ćete vežbati u rasponu od pet do 60 minuta. Ova aplikacija, koja posle svakog odrađenog treninga pokazuje i to koliko ste kalorija sagoreli, je besplatna.

Jefit

Uz najveću bazu podataka koja sadrži hiljade vežbi i programa podeljenih prema delu tela, Jefit je idealan saveznik za trening u teretani. Na osnovu ovoga može se reći da je prvenstveno namenjena korisnicima koji žele da rade treninge snage i bodibildinga.

www.imore.com

Kompletirana je detaljnim instrukcijama, planerom vežbanja, dnevnikom za unos odrađenih treninga, opcijom koja prati napredak, brojnim tajmerima i drugim mogućnostima. Mana ove aplikacije jeste to što  ne može da prati kardio program.

Johnson & Johnson

Vežbe koje su date aplikacijom Johnson & Johnson traju ukupno sedam minuta. Sve što vam je potrebno kako biste odradili zadati trening jesu volja, zid i stolica. Ojačaćete mišiće i oblikovati telo uz pomoć 12 vežbi od po 30 sekundi i to koristeći sopstvenu težinu.

play.google.com

Kao i Sworkit, i ova aplikacija nudi već unapred određene treninge, kao i mogućnost da sami kombinujete vežbe koje vama odgovaraju. Na ekranu će vam se pojaviti instruktor koji će demonstrirati i objasniti svaku vežbu pojedinačno, a tu je i tajmer koji možete sami kontrolisati.

Couch to 5K
Kao što samo ime kaže, ustanite sa kauča i počnite da trčite i za devet nedelja moći ćete da istrčite pet kilometara!

imore.com

Ova aplikacija lako motiviše ljude da počnu da džogiraju, jer zahteva samo 20-30 minuta, tri puta nedeljno i obećava da ćete u zadatom roku ostvariti petokilometarski cilj. Couch to 5K osvojila je nagradu za najbolju fitnes aplikaciju 2012. godine.

Naslovna fotografija: scisoc.org.au

Save