Jezive nalepnice: Kineski vozači u borbi protiv dugih svetala

Uperavanje dugih svetala u automobile ispred, osim što narušava bezbednost u saobraćaju može biti veoma neprijatno i zbunjujuće, a u Kini je u poslednje vreme zabeležen veliki broj saobraćajnih nesreća zbog njihove upotrebe. Šuškalo se čak da kineski policajci u cilju sprečavanja nezgoda ovog tipa, kažnjavaju nemarne vozače tako što ih teraju da gledaju pravo u svetla jedan minut.

Dovitljivi kineski vozači su se pak dosetili kako da obeshrabre vozače automobila koji ovo praktikuju, tako da nakon šoka koji će svakako doživeti, sledeći put dva puta razmisle pre nego što ih upale.

Foto: boredpanda.com

Naime, reč je o “strašnim” nalepnicama koje se zalepe na zadnje staklo automobila. Dok su u mraku  potpuno su neprimetne, a kada se u njih uperi svetlo ili blic, reflektuju odraze zastrašujućih likova, poput duhova, vampira i čudovišta. Likovi su preuzeti iz Istočnih i Holivudskih horor filmova.

Izazvale su veliko interesovanje, pa ne čudi što se jako dobro prodaju  po skromnoj ceni od 3-8$ u zavisnosti od veličine na raznim sajtovima poput “Taobao”.

Foto: boredpanda.com

Nadležni organi upozorili su da, s’ obzirom koliko su jezive mogu izazvati saobraćajne nesreće.

U Pekingu, policija kaže da nije nelegalno imati zalepljenu nalepnicu na zadnjem prozoru automobila, ali da će vozač snositi odgovornost ukoliko se dogodi bilo kakva nesreća usled plašenja drugih vozača.

Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com

Šandong policija je strašne nalepnice ozbiljnije shvatila, pa upozorava da će kažnjavati kaznom od 100 juana ($15) vozače koji ih koriste.

Ipak, još uvek nije zabeležena nijedna  nesreća prouzrokavana ovim bizarnim etiketama, što se ne može reći za upotrebu dugih svetala.

Izvor fotografija: boredpanda.com

Save

Save

Save

Save

Save