U susret lepom vremenu: Da li voliš svoje mane?

0
935

Kako znate da nam se leto napokon približava? Verovatno jer sa svih strana počinjete da čujete rečenice poput bacam se na dijetu, počeću da se hranim zdravije, krenula sam u teretanu… Moramo se pripremiti za sezonu oskudnog odevanja, a mršavo, zategnuto telo je ideal koji treba dosegnuti. Jer, zaista, da li biste se usudili da na plaži prošetate celulit?

Nekako čim dočekamo toplije vreme i radosno odložimo kapute i jakne, odjednom postajemo svesni svoje ne-tako-savršene figure, onih par kila viška, opuštene guze, zapravo, svega što najverovatnije nećemo videti na slikama lepotica koje se smeše sa reklama za kupaće kostime. Ideal ženske lepote se menjao, od senzualnih oblina Merilin Monro, do androgene mršavosti koju je proslavila Tvigi, ali ono što je konstanta jeste da postoji ideal kome treba težiti. Imperativ savršene figure bombarduje nas kroz medije, iako znamo da maltene sve slike koje vidimo prolaze kroz Fotošop.

Ipak, u poslednje vreme, situacija se konačno menja. Modni svet insistira na različitosti kao glavnom adutu modela, a vrata se šire otvaraju i za plus size manekenke. Nemogući standardi polako padaju u vodu. Čini se da napokon možemo da odahnemo i budemo to što jesmo. I dalje ste skeptični? Projekat Any body će vas ubediti da ne treba da budete.

A post shared by Any Body ? (@any.body_co) on

Any body je koncept koji su razvile dve manekenke, koje su najbolje prijateljice. Hm, manekenke nam govore da je okej imati koje kilo viška, i dalje ne zvuči ubedljivo? Ono što ove devojke čini posebnim jeste što je jedna od njih plus size model, a druga izgleda kao tipična mršavica za koju se pitate da li jede išta osim salate. Njihove zajedničke fotografije prenose neverovatnu pozitivnu energiju, a njihovi osmesi govore da su sasvim zadovoljne sobom, iako su verovatno i jedna i druga čule kometare poput treba da se ugojiš, premršava si i treba sa smršaš, debela si.

A post shared by Any Body ? (@any.body_co) on

One su rekle ne pritiscima koje nameće društvo, i odlučile da sve nas podstaknu da se osećamo slobodno u svojoj koži. Njihova kampanja ima za cilj da podstakne brendove, koji i dalje promovišu samo jedan tip žene kao savršen, da u svojim reklamama prikažu žene svih oblika i konfekcijskih brojeva. Kao slogan koriste #loveanybody i insistiraju na tome da ih ljudi ne porede, već da uvide lepotu svakog tela ponaosob. Bez međusobnog takmičenja, bez suludih nedostižnih standarda. Jednostavno, volite sebe, priglite svoje mane, jer to ste vi, jedni, jedini i neponovljivi, baš tako savršeni. Volite any body.

A post shared by Any Body ? (@any.body_co) on

A post shared by Any Body ? (@any.body_co) on

A post shared by Any Body ? (@any.body_co) on

A post shared by Any Body ? (@any.body_co) on

A post shared by Any Body ? (@any.body_co) on

Za još fotografija posetite njihov Instagram profil.