Susret filmskih profesionalaca i ljubitelja filma u centru Beograda

0
499
Susret filmskih profesionalaca i ljubitelja filma u centru Beograda
Ovogodišnji Martovski festival biće održan od 30. marta do 2. aprila u organizaciji Doma omladine Beograda.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularni Martovski festival, naš je najstariji filmski festival. Od svog prvog izdanja bio je najvažnija, a u nekim periodima i jedina platforma u okviru koje su domaći filmski autori mogli da prezentuju publici i inostranim kolegama svoje dokumentarne, eksperimentalne, animirane i kratke igrane filmove. Od 2017. godine, u organizaciji Doma omladine Beograda i sa novim umetničkim direktorom, dramaturgom Bobanom Jevtićem, festival se fokusira na domaću filmsku produkciju dokumentarnih, TV dokumentarnih, kratkih igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova, postajući tako nacionalni festival u punom značenju te reči.

Otvoren konkurs za prijave filmova na 64. MARTOVSKI FESTIVAL

U revijalnom delu 64. Martovskog festivala biće prikazano nekoliko reprezentativnih inostranih dokumentarnih filmova. U takmičarskoj konkurenciji biće prikazano preko 80 filmova – kratkometražnih igranih i dokumentarnih, dugometražnih dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova. Pored projekcija filmova u takmičarskom i revijalnom delu programa, ove godine Martovski festival organizuje i brojne radionice, konsultacije i razgovore filmskih stvaralaca, studenata i redovne publike, kao i prateći muzički program.

Težnja je da, sa osveženim organizacionim i programskim konceptom, nastavljajući ugled i tradiciju, Martovski festival postane uzbudljivo mesto susreta filmskih profesionalaca i ljubitelja filma, razmena ideja, druženja i uživanja u filmovima u centru Beograda.

 

Program festivala pogledajte OVDE.

Otvoren konkurs za prijave filmova na 64. MARTOVSKI FESTIVAL
tumblr

Cena ulaznice je 200 dinara po projekciji, a možete ih nabaviti na blagajni Eventima u Domu omladine Beograda od 27. marta 2017.

Ulaz na omaž programe posvećene Kristi Škanati i Lazaru Stojanoviću je besplatan.

Za sve filmske projekcije studentima je omogućen besplatni ulaz. Svoje ulaznice mogu da podignu na info pultu u holu Doma omladine na dan projekcije od 10 časova.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd.

Pokrovitelji festivala: Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Filmski centar Srbije.