Šta se dešava kada si zaljubljen u svoj život, a ne u neku osobu

1
1630
Sta se dešava kada si zaljubljen u svoj život, a ne u neku osobu

Onoga trenutka kada posvetiš strasna osećanja svom životu, umesto da uporno tražiš osobu u koju bi da se očajnicki zaljubiš, dešavaju se neverovatne stvari.
Otkrivaš koliko si zadovoljan i srećan zbog sebe i svog života i da ti za ispunjenost nije potrebno da budeš ludo zaljubljen. A zadovoljstvo je svetlost koja privlači prave osobe u tvoj život, ispunjen i srećan i time ga još više oplemenjuje.

Kada odlučiš da se zaljubiš u svoj život…

Otkrivaš svoje talente i sklonosti i pronalaziš vreme da im se posvetiš

Možda ne bi ni saznao koliko te ispunjava rad u nekom udruženju i posvećivanju ciljevima koji su okrenuti drugim ljudima, unapređenju nekih životnih aspekata, podizanju ekološke svesti, humanitarnom radu ili nekom stvaralaštvu – da si tu energiju ulagao u vezu.
Postoje periodi kada je potrebno da se okreneš pronalaženju sebe umesto pronalaženju osobe koja bi toga trenutka trebalo da predstavlja centar tvog čitavog sveta.

Foto: Paolo Raeli

Postaješ povezaniji sa svojim potrebama i željama

Kada sebe staviš u centar svog života, kad si sebi najvažnija osoba na svetu, počinješ da se usklađuješ sa svojim željama i potrebama. Previše toga ti inače stalno skreće pažnju, a kada si zaljubljen zeliš što više da budeš svom voljenom biću ono što se njemu dopada, prilagođavas se i izlaziš u susret njegovim željama i očekivanjima. Kada svu tu energiju i pažnju usmeriš na sebe, postaješ sebi veoma ugodno društvo i podižes svoje samopouzdanje na viši nivo – na kome ćeš ostati i nadalje. I kada se sledeći put postavi pitanje vezano za zaljubljivanje i ljubavi uopšte, imaćeš standarde i stavove, koje ranije nisi imao, a uvek su ti bili potrebni.

Ceniš odnose koje imaš, umesto da čezneš za onima koje nemaš

U tvom životu ima puno ljubavnih odnosa – prijateljstva, rodbinski odnosi, kolegijalni odnosi, ljubav prema deci, životinjama, prirodi – i u njima ima puno dubine, posvećenosti, poštovanja, brige i pažnje.

Foto: Andre Josselin

Putuješ, nezvisan si, istražuješ – živiš “sebično”

Kada nikome ne moraš da se prilagođavaš, da usklađujes svoje vreme sa njegovim i da se odričeš nekih stvari zbog njega, otkrivaš ono što se zove zdrava sebičnost. A kada je jednom otkriješ, umećeš u budućoj vezi da postaviš granice i uspostaviš ravnotežu.

Provodiš više vremena čineći, umesto želeći da se stvari dogode

Fokus potrebe za partnerom koji si sada prebacio na sebe daje drugu dimenziju tvojim osnovnim stavovima – ispunjava te osećanjem da si zaista kreator svog života i da se stvari dešavaju, zato što ti činiš ono što je potrebno da bi se dogodile.

Ceniš savete drugih i češce ih prihvataš

Zdrav razum i važnost promene perspektive zauzimaju najvažnije mesto u tvom životu.
Kada ti neko daje dobar savet o ljubavnim odnosu u kome imaš problema, verovatno ga nećes ni čuti, ni poslušati, a ni shvatiti na pravi način.
Kada ti je zdrav razum na prvom mestu, ceniš ga više od svega kod osoba čije ti je mišljenje važno i jasno ti je da neko sa strane ima bolju perspektivu u odnosu na tebe i tvoju situaciju. Tada si u stanju da prihvatiš savet i upotrebiš ga na pravi način.

Foto: Paolo Raeli

Počinješ više da ceniš sebe i svoje vrednosti

Kada se zaljubiš u svoj život umesto u osobu, otkrivaš onu ljubav prema sebi o kojoj ti svi govore – sva ljubav koju imaš prema drugima dolazi iz tvog izvora, a on postaje bistar, svež i protočan. Znaš ko si, ko možes i želiš biti, znaš šta hoćeš i šta ti je potrebno u odnosima sa drugim ljudima. Na putu si da pronađeš kompatabilnu osobu sa kojom ceš ostvariti svoj ljubavni cilj, zato što sada znaš kakvu osobu zeliš pored sebe.

Ako je i ne pronađes, to neće umanjiti tvoju ljubav prema sebi i svom životu.

Naslovna fotografija: Andre Josselin

1 KOMENTAR