Simone Manojlovich u “krugu 23”: Bunt, ženstvenost, netipičnost

0
914
Simone Manojlovich u

Zagrepčanka Simone Manojlovic još jednom pokazuje da je moda pre svega umetnost. Ova talentovana dizajnerka, poreklom iz Hrvatske, neprestano oduševljava svojim kreacijama koje je i italijanski Vogue uvrstio u 100 najboljih. Ono što karakteriše njen rad je potpuno odsustvo preklapanja, ponavljanja i prepoznatiljiva osobenost.

U veštim rukama Simone Manojlovic pojam mode se menja, što pokazuje i nova kolekcija “CIRCLE23 SS18”.

Heroinchic kao bazno polazište, na kome se gradio celi koncept snimanja nove kampanje. Htela sam prikazati jednu toplu, drugačiju priču. Sama razrada ideje, te organizacija, trajala je mesecima, naravno proces nosi i neke promene, dopune te nove ideje. Bitno mi je bilo da kampanja nije klasičnog tipa, već je zamišljena kao priča u 3 nastavka na 3 različite lokacije.” – ispričala nam je Simone i dodala:

“Bunt, sloboda i ljubav, atmosfera je kojom odiše priča. Volim minimalizam, tako da sam htela stvarnost, ogoljenost bez mnogo uljepšavanja. Energija je mnogo bitan faktor. Taj pomalo alternativni prizvuk, messy look, oversized odjeća, izgužvani materjali..

Bit je bila da kamera zabilježi momente koji su slučajni, kao da su akteri iste sasvim slučajno se našli, neplanirano vraćajući se sa noćnog izlaska, a u pozadini je svirala “She lost control” J.D.” 

Svoju zamisao, dizajnerka je uspela u potpunosti da prenese na kolekciju. Odeća postaje svojevrsno oružje protiv jednoličnosti i uvlači u borbu. Nešto drugačije, uzbudljivo i buntovno obavija kožu budeći uspavani duh devedesetih. Igra sa pravilima, krojevima i modom je nepresušna u ovom slučaju. Kolekcija koja otvoreno poziva na artističan pogled u budućnost, zajedno sa modelima na kojima se zapaža jak karakter pre lepog lica, svakako postavlja ovaj umetnički rad na sam vrh liste.

Izbor modela koji ne pripadaju masi istovetnih, još strastvenije ističe poentu kampanje. Odvažnost, nekonvecionalnost, netipičnost, borbenost, samouverenost i poetična ljubav skrojene u svilenom slapu plave haljine ili izazovna kombinacija koja ne poštuje pravila, govore o brilijantnom umu koji stoji iza njih.

Topla, iskrena, pomalo buntovna ljubav, strast, fantazija, žudnja, misaona i emocionalna vodilja bila je kroz čitavu kolekciju. Refleksija određenog životnog perioda kao i osobe koje utiču na mene inspirativno prenesena je na moj rad. Okuženje, životni momenti, untarnje emocije, nova priča, ono prvotno uzbuđenje dio je celog kreativnog procesa stvaranja.” – objašnjava Simone.

Sloboda duha i tela, dostojanstveni karakteri, ogoljena realnost, ženstvenost u svojoj neobuzdanosti i jačini prožete su kolekcijom Circle 23. Ne pratimo trendove, oslabađamo stil. Nosimo sebe, sigurne i smele – zato se i vidimo u odeći sa potpisom Simone Manojlović. A, vi?

 

Fotograf: Aleksandar Savić

Modeli: Jelena Gajić, Tijana Vimić i Milan Savić

Asistent: Kristina Bijelić