Sasvim običan momak iz Holivuda – Rajan Gosling

On je talentovan, duhovit, skroman, elegantan, poput zvezda starog Holivuda. Savršeni džentlmen sa gotovo nepristojnim šarmantnim osmehom. Pojavio se i prevazišao sve “loše momke” Holivuda. On svira gitaru i klavir i ima svoj bend. Običan momak, borac za pravo žena, životinja, koji ne propagira boemski zivot. Njega ne prate skandali. Radi podjednako i na nezavisnim fimovima kao i na blokbasterima. Mnogi ga pamte kao “klinca” iz “Beležnice” (Notebooka), a on danas  važi za jednog od najseksipilnijih glumaca Holivuda.

Sasvim običan momak iz Holivuda - Rajan Gosling
commons.wikimedia.org

Bio on romantičan momak, hladnokrvni vožac ili serijski zavodnik, Rajan Gosling jedan je od najtraženijih i najpopularnijih glumaca današnjice.

Njegova će karijera tek obeležiti holivudsku kinematografiju a njegovo će se ime, verujem, tek svrstati u red poznatih glumačkih ikona.
Kao savršeni dokaz za to, danas ga gledamo u bioskopima širom sveta u trenutno, broj jedan, najaktuelnijem blokbasteru Blade Runner 2049, nastavku jednog od najboljih fimova svih vremena u kome igra zajedno sa Harison Fordom (Harrison Ford).

Pored “Beležnice”, do sada smo ga obožavali i u “La La Land”-u, “Drive”-u, “Blue Valentine”-u…

theodysseyonline.com

Svaki film ostavio je određeni trag, a verujemo da mnogi ne bi ni ostali zapamćeni da nisu ispraćeni glumom ovog talentovanog čoveka.

U ovom se trenutku spremam da u poslednjim redovima bioskopske sale nastavim svoje najomiljenije kosmičko putovanje. Ono što je davno započeo Rik Dekard (Harison Ford), poznat pod nazivom “Blade Runer”, sada, 35 godina kasnije, nastaviće niko drugi do fenomenalni Rajan Gosling. Dok se neizmerno radujem nastavku svog omiljenog filma, izdvajam za vas nekoliko onih koje, ako niste, obavezno morate pogledati.

“Beležnica” (Notebook)

Ideja o ekranizaciji romana Nikolasa Sparksa (Nicholas Sparks) nastala je sredinom 90-ih godina, ali je potraga za glavnim glumcem trajala duže nego sto je to iko očekivao. Film “Beležnica” snimljen je 2004. godine i neizostavan je deo Goslingove karijere jer ju je na neki način stvorio. Hemija koju su Rajan i Rejčel MekAdams (Rachel McAdams) stvorili u ovom filmu postala je legendarna, a njihov čuveni poljubac na kiši spada među najlepše filmske poljupce svih vremena. Njihova se ljubav nastavila i nakon filma i spadala je u najidealnije ljubavi Holivuda. Iako su se rastali, Rajan je izjavio da je Rejčel jedna od najvećih ljubavi njegovog života. 

Iako se ne radi o tragičnoj ljubavnoj priči, većina ljudi je ovaj film preplakala.

“Ostani” (Stay)

Ovaj psihološki triler se na savršen način bavi svim stanjima kroz koje čovek prolazi. Film se bavi ključnim događajem koji iz korena menja život čoveka. On je prepun simbolike koja otvara zilion pitanja i tera čoveka da konstantno razmišlja. Film prvo počinje laganijim tempom, a zatim ozbiljnijim događajima, stvara atmosferu konfuzije pa čak i frustracije. Ovde film konfuzijom pokušava da isfrustrira gledaoce. Ono što je fascinantno je to što su zapravo takve reakcije čoveka istinite u svakodnevnom životu. Takođe, u životu postoje događaji koje čovek može sećanjem ponoviti pred svojim očima tako da mu izgledaju kao da su se upravo desili. Baš kao i njegov fiktivni lik, tako i mi čuvamo karakteristično osećanje za sve te moment kao i najmanje detalje koji nas vezuju za njih. I baš time se ovaj film savršeno bavi. Najveći “hajlajt” je definitivno muzika Massive Attack-a, koja je savršeno upotpunila i dočarala atmosferu filma.

“Sve dobre stvari” (All Good Things)

Film “Sve dobre stvari” iz 2010. godine inspirisan je istinitim događajima iz 70-ih. Radi se o drami sa elementima misterije jer slučaj nikada nije u potpunosti razrešen. Pored Rajana, glavna ženska uloga pripala je Kirsten Danst (Kirsten Dunst).

Sve ono što počinje kao ljubavna priča dvoje mladih ubrzo postaje ispunjeno sumnjama, besom, tenzijom i agresijom. Nestanak Dejvove (Rajanove) supruge predstavlja ključni događaj ovog filma. Posebno su interesantne njegove fižičke transformacije koje su zajedno sa psihološko poremećenim likom dale novu glumačku dimenziju Goslingu. Iako u ovom filmu glumi negativca, njegova uloga ima veliku težinu jer se ne radi o izmišljenoj priči.

Naslovna fotografija: go4celebrity.com