Parkovi posvećeni hit filmovima u izgradnji

Na veliko oduševljenje ljubitelja kultnog filma Ratovi Zvezda (Star Wars), kompanija Dizni je najavila da će nakon višegodišnjeg šuskanja biti sagrađena dva tematska parka posvećena naučno fantastičnom serijalu.

Oba parka treba da budu sagrađena u produžetku Diznijevih parkova u Kaliforniji i na Floridi. Prostiraće se na 5,6 hektara, dok će svi zaposleni, kao i radnici restorana biti maskirani po ugledu na junake iz filma. Ajger (Bob Iger), vlasnik Diznijeve kompanije najavio je da će svaki deo parka biti podjednako uzbudljiv kao i svemirska saga. Posetioci ce imati priliku da prošetaju kroz naselje droida i vanzemaljaca, kao i da se nađu u sred “bitke” između Prvog reda i Pokreta otpora.
“Smeštena između visokih stena, ova lepa luka sadrži naizgled poznatu arhitekturu tržnica, kosmodroma i zgrada. Ako pogledate izbliza, možete videti da se spremaju neke uzbudljive atrakcije poput Millennium Falcon-a koji proviruje iz jednog iz hangara, što je mesto odakle će gosti moći da pilotiraju najbržom šklopocijom u galaksiji”, piše u zvaničnom saopštenju kompanije.

Nakon Piksara i Marvela, kompanija Dizni je kupila Lukasfilm, nosioca franšize popularnog serijala Ratovi Zvezda za 4,5 milijardi dolara.