Otkrivamo deset tajni poznatih crtanih filmova

0
2224
Otkrivamo deset tajni poznatih crtanih filmova
Encyclopedia SpongeBobia - Fandom

Dok smo kao deca gledali crtane filmove često smo nailazili na stvari koje su nam bile zagonetne. Lica nekih likova nikada nismo uspeli da vidimo, kao ni da otkrijemo odgovore na mnoga pitanja koja smo postavljali dok smo pratili omiljene crtane heroje.

Iz navedenih razloga, za vas smo sastavili listu dobro poznatih crtaća i potrudili se da vam damo odgovre na neka često postavljana pitanja o njima.

Tajni recept Kebine pljeske

Ako ste ikada gledali Sunđer Boba, znate da je Kebina pljeska popularni burger koji se služi u Keba Krab, najpopularnijem restoranu u Koraluvu. U jednoj od epizoda Sunđer Bob drži papir na kome se navodno nalaze sastojci sa tajnog recepta. Međutim, ako malo bolje pogledate, videćete da su to samo nasumično nabacani pojmovi.

© nickelodeon

Premda mnogi fanovi veruju da je tajni sastojak kraba, drugi tvrde da ne postoji skrivena formula i da je izmišljena samo kako bi držala Planktona zaokupiranog.

Ime prodavaca stripova iz Simpsonova

Momak sa stripovima je lik iz Simpsonovih čije je ime skrivano mnogo sezona. Konačno, u jednoj od epizoda, lik sa stripovima otkriva: “Moje ime je Džef Elberston, ali svi me zovu Prodavac stripova.”

© FOX

Lice Tomove vlasnice (Mammy Two Shoes )

Tomova vlasnica iz popularnog crtaća “Tom i Džeri” se pojavila u nekoliko epizoda, ali gledaoci nisu imali prilike da vide njeno lice. Ili jesu? Njeno lice ste mogli uočiti u epizodi „Mačak subotnje večeri“, u sceni kada ide u crkvu.

© Metro Goldwyn Mayer

Da li ste znali da je u nekim kasnijm epizodama njena pojava reanimirana u lik bele mršave žene?

Lice Kenija iz Saut Parka

Kenija Maormika, jednog od vodećih likova iz Saut Parka, uvek smo imali prilike da gledamo sa čvrsto zavezanom kapuljačom, pa smo ga jedva čuli i kada govori. Njegovo lice se vidi u filmu “Saut Park: Veći, duži i neobrezan”. Iznenađujuće, on izgleda kao normalan klinac sa neurednom plavom kosom.

© South Park Studios

Lice Sare Belum iz Moćnih devojčica

Još jedan lik čije se lice gotovo nikad ne vidi je zamenica gradonačelnika Sara Belum iz crtane serije “Moćne devojčice”. Sara se uvek pojavljuje u crvenom odelu i nosi crvene cipele sa visokom štiklom. Tokom čitave serije njeno lice se pojavilo samo jednom. Da li ste propustili tu epizodu?

© cartoonnetwork

Endijev tata – Priča o igračkama

Iako u fimovima nije dokazano, mnogi fanovi veruju da je Endijev otac napustio porodicu i da se njegovi roditelji razvode u prvom filmu. Druga teorija je da je Endijev tata umro i da je Endi nasledio njegove igračke.

© Pixar

Šegijevo pravo ime – Skubi Du

Ispostavilo se da čuveni Šegi, vlasnik Skubi Dua, ima krajnje ozbiljno ime – Norvil Rodžers. Šegi je samo nadimak koji pristaje njegovoj pojavi.

© Hanna-Barbera Productions

Dekstorove finansije i akcenat

Mnogi su se verovatno pitali koliki je Deksterov račun za struju i kako plaća svoju modernu laboratorijsku opremu. Na ova pitanja ne postoje precizni odgovori, sve se svodi na pretpostavke i teorije fanova. Mnogi veruju da Dekster prodaje svoje izume NASI i od toga kupuje opremu.

© cartoonnetwork

Kada je reč o njegovom akcentu,  tu je odgovor jednostavniji. Po rečima tvoraca, svi poznati naučnici imaju akcenat, a Dekster je jedan od njih.

Brak između Mikija i Mini

© Walt Disney Pictures

Ne brinite, niste ga propustili! Miki i Mini se nisu venčali na ekranu, ali u intevjuu Volta Diznija iz 1933. godine saznajemo da su “u privatnom životu” oni zapravo venčani. Još romantičnije je to što su se 1991. godine muškarac koji pozajmljuje glas Mikiju i žena koja pozajmljuje glas Mini zaista venčali.

Ime Aladinovog ćilima

Ovo pitanje vas sigurno nije mnogo mučilo, ali iz reči nekih izvora saznali smo da Aladinov ćilim ima interno ime koje se koristi samo među tvorcima ovog animiranog filma. Ćilim se zove Ralf.

© Walt Disney Pictures

Nadamo se da ste zahvaljući našoj listi naučili ponešto novo o vašim omiljenim crtaćima.

Izvor naslovne fotografije: Encyclopedia SpongeBobia – Fandom