Opasnost se vremenom povećava – ko je ključ zavere

Novi napeti, akcioni triler “Putnik” u kom fantastični  Lijam Nison igra glavnu ulogu, u naše bioskope stigao je u četvrtak 1. februara.

“Putnik” je napeti i uzbudljivi triler koji govori o čoveku koji je primoran da se bavi kriminalnim radnjama, jednog naizgled običnog dana, po povratku kući sa posla. Glumačka legenda Lijam Nison vraća se na veliko platno u filmskoj priči o čoveku koji grozničavo pokušava da spreči veliku katastrofu koja može da se desi u jednom međugradskom vozu.

Film “Putnik” bioskopskoj publici postavlja pitanje šta bi svaki pojedinac napravio ako bi mu potpuni stranac predložio da uradi nešto naizgled nebitno, za ogromnu finansijsku nadoknadu. Reditelj je istakao da je ovo film o filozofskom pogledu na izbor u kome naš glavni junak, čovek od šezdesetak godina koji upravo dobija otkaz, bez ušteđevine i u kreditima, mora da se suoči sa opcijama koje mu se nude.

Da li će misliti samo na sebe ili će uzeti u obzir moralne posledice, to je pitanje koje će postaviti svako ko bude gledao film.

Nakon globalnog uspeha filmova “Bezimeni” (Unknown), “Non – Stop” (Non – Stop) i “Jurnjava cele noći” (Run all night), filmska zvezda Lijam Nison i reditelj Haume Kolet – Sera sarađuju po četvrti put na eksplozivnom trileru “Putnik” (The Commuter).

Radnja filma se maltene odigrava u našoj svakodnevici. Glavni protagonista ubrzo shvata u šta je umešan i trudi se da otkrije osobu koja je ključ ove zavere. Opasnost se vremenom povećava i film postaje izuzetno ubrzani psihološki triler, u rangu sa Hičkokovim filmovima “Nepoznati iz Nord – ekspresa” (Strangers on a Train) i “Sever – severozapad” (North by Northwest).“, izjavio je Lijam Nison.