Najinspirativniji digitalni umetnici na Instagramu

0
739
Najinspirativniji digitalni umetnici na Instagramu

Ako vam je dosadilo da vam se newsfeed na Instagramu sastoji od selfija, šoljica kafe, mutnih, ali dragih slika sa žurki i odevnih kombinacija dana, vreme je da dodate nekoliko umetnika na listu ljudi koje pratite.

Ovo su naši omiljeni:

Sara Shakeel

Ova pakistanska umetnica nekada je htela da postane zubarka, ali stvari nisu ispale onako kako je zamišljala. Pala je poslednju godinu zubotehničke škole, osećala se kao crna ovca porodice i borila se sa depresijom. Negde u tom periodu je sama naučila da koristi Fotošop, te je krenula da pravi digitalne kolaže. Kolaž po kolaž, osećala se sve bolje i bolje (sad joj u opisu profila stoji “Each picture heals a part of me & I hope it heals a part of you too”).

Njen najpraćeniji projekat je #glitterstrechmarks – pretvaranje strija u šljokice. Nastao je sa namerom da osnaži žene i pomogne im da se osećaju dobro u svojoj koži, bez obzira na “nesavršenosti”.

Slime Sunday

Da li ste ikada koristili neke psihodelične droge? Ja nisam, ali dok gledam njegove radove, pomalo imam osećaj kao da jesam. I to je kompliment.

Jedna reč kojom se može opisati je – eksplozija. I boja, i tekstura, i kao prilično čest motiv njegovih slika.

Kelly Maker

Keli je australijska umetnica i fotograf. Pravi kolaže kako od papira, tako i u digitalnoj formi, i potpuno je samouka. Za njen rad karakteristične su pozadine od šljokica ili stranica novina, cveće i zgodni modeli u bikinijima.

Dakle, uz umetnosti, dobijate fitness inspiraciju gratis.

Naro Pinosa

Najkontroverzniji umetnik na našoj listi je Španac Naro. Njegovi kolaži su smeli, seksualni, nekima uvredljivi, ali uvek sa dozom smisla za humor. Pored toga su jako jednostavni – sastoje se od jedne slike na drugoj. Ne voli da komplikuje bez potrebe.

Ono što stvara, posmatra pre kao igru nego umetnost, i u skladu sa tim, ne shvata sebe previše ozbiljno.

Inspiraciju nalazi u moru, porodici, prijateljima i snovima.

Mehmet Geren

Kako bi se Van Gog ponašao u XXI veku? A Botičelijeva Venera?
To se očigledno pitao i Mehmet. Zato na njegovim slikama vidimo kultna umetnička dela i osobe u današnjim svakodnevnim situacijama – statuu Davida u kožnoj jakni i sa cigaretom, Veneru kako šeta plažom sa daskom za surf ispod ruke i šator za kampovanje ispod Van Gogovog zvezdanog neba.

Izvor fotografija: instagram.com