Muzika koja odiše pobedom

U trenutku radovanja zbog postignutog uspeha, teško da išta može da izazove emocije bolje od ovih klasika.

Uživaćete slušajući numere koje su dokaz da pobeda može da bude velika inspiracija za stvaranje muzike.

“We Are The Champions” – Queen

Po mnogima ovo je najbolja “pobednička” numera svih vremena. Fredi Merkjuri je znao da napravi pesme koje zadovoljavaju kritiku i ukus običnog čoveka.

 “Simply the Best” – Tina Turner

Veći deo ove pesme smo zaboravili, ali u sećanju nam je svakako početak dramatičnog refrena  “You’re simply the best” i to je sasvim dovoljno.

 “You Win Again” – Bee Gees

Bee Gees su očigledno na strani koja gubi, ali njihov gubitak je naš dobitak, jer pevač svojim izvođenjem veoma dobro dočarava pobednika.

 “The Winner Takes it All” – Abba

Još jedna numera o pobedi iz perspektive poraženog. Odiše jakom emocijom, što nije ni čudo, budući da govori o rastanku i onome što dolazi neposredno posle njega.

 “Everyone’s a Winner” – Hot Chocolate

Za razliku od ABBA, bend Hot Chocolate ističe – svako je pobednik. Pesma nosi  poruku da se može lako opovrgnuti, ali koga briga? Čini da se osećamo bolje i to je najbitnije.

 “Winning” – Santana

Fanovi gitare verovatno bi stavili ovu Santaninu “stvar” na vrh liste, a čak i oni koji mu se ne dive svrstavaju je među najbolje.

 “Eye of the Tiger” – Survivor

Klasik koji podiže puls igračima i publiku na noge. Rokija je pratila do pobede, kao i mnoge druge koji su  pošli njegovim stopama, pa nema sumnje da će ih biti još.

 “Lose Yourself” – Eminem

Eminemu ćemo oprostiti  ne baš pristojne reči teksta, budući da je ova pesma vrlo zarazna i najbolja iz ovog žanra koja govori o pobedi.

 “Greatest Man That Ever Lived” – Weezer

Grupi Weezer, iako nimalo ne podsećaju na “pobednike”, je upravo ova numera donela svetsku slavu. Kao jedna od najboljih pesama ovog doba, svakako je dostojna ove liste.

 “Nothing’s Gonna Stop Us Now” – Starship

Kompozicija kojoj je izmakla pobeda na dodeli Oskara 1988. godine. Bez obzira na to, ona nas i dalje motiviše da težimo ka uspehu.

Naslovna fotografija: channel5.com