Panini manija: Stiže nam album sa mundijalskim samolepljivim sličicama!

0
790

Nešto više od dva meseca ostalo do početka Mundijala u Rusiji, a euforija polako počinje da tinja. Sada ima još jedan razlog da se rasplamsa, jer će u subotu, 31. marta, svetlost dana u Srbiji ugledati zvanični album za samoljepljive sličice, italijanske kompanije Panini.

Strastveni kolekcionari će, bez sumnje, pohitati da pazare sa obližnje trafike i tako krenu u avanturu zvanu Svetsko prventsvo u Rusiji.

bubblear.com

Sve je počelo davne 1970. godine, pred Svetsko prvenstvo u Meksiku, kada se pojavio prvi album za samolepljive sličice na ovu temu. Za hobi sakupljana sličica i rađanje nove vrste kolekcionarstva zaslužni su braća iz Italije, Franko i Umberto Panini. Tradicija se i posle 48 godina uspešno nastavlja.

Kao i ranijih godina, bilo da se radi u Mundijalu ili prvenstvu Evrope, ekipa iz Paninija se potrudila da u potpunosti predstavi sve reprezentacije zemalja učesnica. Saznajemo da će svaka selekcija dobiti po dve strane u albumu, koji će pored toga sadržati i dodatne stranice za lepljenje tematskih sličica. Tu su i nezaostavne „specijalne“ sličice na kojima će se nalaziti trofej namenjen svetskom prvaku, oficijalni poster prvenstva, lopta, maskota i grbovi reprezentacija.

Za razliku od albuma za predhodni Mundijal u Brazilu, ovogodišnje izdanje brojaće nešto više sličica. Te, da bi se popunio album potrebno je sakupiti 682 sličice. Da li je mnogo? Pa, podeljenja su mišljenja kolekcionara, ali svakako će oni strastveni možda morati da izdvoje pozamašnu sumu novca kako bi popunili album, jer se još uvek ne zna cena kesice. Još kad na to dođu neizbežni duplikati, pa se javi i neki raritet, jer uvek postoji neka sličica koju je „teško“ naći, onda ovoj avanturi nema kraja.

(izvor: youtube/Zero)

Takođe, FIFA i Panini su vam omogućili da se uz štampano izdanje, malo zabavljate i online, uz virtuelni album.

Svoju vituelnu turu možete početi ovde.

U iščekivanju albuma, srećno kolekcionarima.

P.S. Možda se vidimo kod Terazijske česme u akciji menjanja sličica.

Naslovna fotografija: performgroup.com