Magija počinje u zoru

0
868

Argetinski umetnik Tomas Saraceno tvorac je krajnje utopijske instalacije pod nazivom “Cloud Cities”. Tomas se pored umetnosti bavi i arhitekturom, pa se ovom postavkom igrao sa koncepcijom prostora, gravitacije, vremena…

Njegove vizije gradova koji “plove” u vazduhu navele su ga da stvori seriju eksperimentalnih struktura kao što su baloni, ili naduvavanje modularnih platformi koja mogu biti naseljena i eksploatišu prirodnu energiju. Svakim objektom on poziva na razmišljanje o alternativnom znanju, emocijama i interakcijom sa drugima. Poziva na učešće u njegovom projektu “Poetic Cosmos of the Breath”, eksperimantalnoj solarnoj kupoli koja je deo “The Arts Catalyst’s”, drugog po redu internacionalnog “Artist Artshow”-a.

U zoru, grupa se formira oko velike, šarene, “kružne” folije pričvšćene za zemlju kesama peska. Tokom jutra, umetnik i njegov tim pune foliju vazduhom, kako bi posetioci mogli da prošetaju kroz ovu magičnu, živopisnu nedođiju, ispunjenu pozitivnom energijom.

“Postepeno punimo foliju vazduhom koja raste kako sunce izlazi, a potom se spektakularno presijava na suncu”, rekao je jedan od učesnika projekta.

Pogledajte kako to izgleda:

© Tomas Saraceno
© Tomas Saraceno
© Tomas Saraceno
© Tomas Saraceno
© Tomas Saraceno
© Tomas Saraceno
© Tomas Saraceno
© Tomas Saraceno

Fotografije: ignant.com