BAFE: Otvoren regionalni konkurs za mlade modne dizajnere

0
766
BAFE: Otvoren regionalni konkurs za mlade modne dizajnere

Balkan Art Fashion Event je raspisao regionalni konkurs za mlade modne dizajnere, starosti od 18 do 35 godina, iz zemalja okruženja: BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Izabrani stvaraoci će dobiti priliku da svoj rad prikažu na manifestaciji koja se ovog maja realizuje deseti put za redom, sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada.

Konkurs je otvoren do 10. aprila 2017. godine i prijave koje treba slati moraju da sadrže: CV autora, skice modne kolekcije i fotografiju jednog realizovanog odevnog komada u JPG ili PDF formatu. Skice moraju biti iz kolekcije koja će biti predstavljena na sledećem Balkan Art Fashion Event-u. Aplikacije pod naznakom:  “Za konkurs 2017”, svi zainteresovani kandidati mogu poslati na adresu: bafeevent@gmail.com. Deseti Balkan Art Fashion Event će se održati ovog maja u Beogradu.

BAFE je za prethodnih devet izdanja okupio gotovo stotinu mladih dizajnera, prikazao njihove kreacije i talenat, u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija. Poslednji Balkan Art Fashion Event je izazvao veliku pažnju autora, pogotovo iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija, koja se održava već petu godinu za redom, a nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, pa i regionalnu modnu scenu, sa ciljem da pruži šansu mladim, neafirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat.