Jesenji muzički hitovi 2017.

0
1157
Jesenji muzički hitovi 2017.

Tri svetska hita koja su se, ove jeseni, vrtela po domaćim diskotekama i radio stanicama  su pred vama.

P!nk – Beautiful Trauma

Za nju kao da je vreme stalo 2012. godine. I muzički, i što se izgleda i stila tiče, i inače. Kao da je zamrznuta u vremenu Gangam stajla, zato je, valjda, i izbacila “dance” video za ovu pesmu. Nije da mi se sviđa, ali sam siguran da će se domaći muzički konzumenti zalepiti za ovo kao muve na lepak! Plus što P!nk ima fanove gore od sekte, koji je prate i slušaju, i radiće ih šta god da njihova omiljena pevačica snimi.

Portugal. The Man – “Feel It Still”

Jeste da je pesma izašla još u martu, ali postala je jesenji hit… Tajming, jebi ga. Klasična đuska, u fazonu 70-ih i 80-ih, ali dobro spakovana u modernu ambalažu. Ima i tuc-tuc, disko, fank, gitare, ma sve. Šta više spakovati u pesmu? Pa, ništa. U prethodnih mesec, dva, ova pesma se zavrtela na domaćim radio stanicama, tako da, ušla je i međ’ Srbe. Portugal. The Man je bend koji prži još od 2004. godine, ali ovo im je prva velika stvar. Spot je dopadljiv, malo mračan, no taj kontrast samo pojačava vajb koji pesma ima.

Camila Cabello – Havana ft. Young Thug

Realno, nije bilo čudnijeg spota, skoro… Baba sa bradom, neuredna soba, sapunjara na tv-u… sve to izgleda kao scenografija za BB Show. No, za razliku od pomenute TV serije, ovde nema ni Rokera s Moravu, ni Borisa Bizetića, ni njegovih ćerki ali ima seksi Kubanki – meni dovoljno. Kad se na sve to pridoda i dopadljiva numera pogodna za đusku subotom uveče u klubu punom studentkinja Filozofskog fakulteta, dobijete savršen jesenji hit! Jes’ da ima i taj “na-na-na – brat iz geta repuje” momenat koji smo čuli u hiljadu i jednoj pesmi, ali snajka je lepa, pa joj praštamo!

Izvor naslovne fotografije: rumberos.net