Metal i Prašina – London Grammar

0
1289
Metal i Prašina - London Grammar

Bio je to jedan od onih dana kada oči lete s predmeta na predmet.
Svaki trenutak, svaka reč, sve ono što je nekada bilo i sve ono za šta sam verovala da će biti sada se pretvaralo u najsitnije čestice prašine i gubilo se negde tamo među godinama. Gorak ukus u ustima i neka nostalgija na pokvarenom radiju.
Melodija nije bila melodija ako nije umela da te pomeri iz korena. Melodija nije bila melodija ako se nije uvlačila u svaku poru tvoga tela i kao takva pronalazila put do one tajnovite kutije sa purpurnom mašnom. Ona koju si, davno negde, namerno zaboravio na prašnjavim policama svojih misli.

Pandorina kutija. Svi je se plašimo. U njoj su skriveni bol, strah i sreća, lepi, kao i oni manje lepi trenuci, pa čak i ono što ni sami nismo svesni da boravi tu, u hodnicima naših misli. Ono što smo se trudili da zaboravimo, ono što nikada nije zaboravljeno.

Volela sam melodiju koja je umela da dopre do nje.
Ta melodija nosila je svu moć ovoga sveta i razaranja u sebi. I svako od nas ima neku svoju, i svako je od nas poznaje, i sebično čuva za sebe, poput svog ključa za otvaranje te čuvene kutije sa purpurnom mašnom.

Moj ključ ima ime, a ono glasi Hana Rid (Hannah Reid).

Foto: timeincuk.net

“London Grammar” je Engleski, indie pop band iz Notingema, osnovan 2012. godine.

Vokalistkinja Hana Rid (Hannah Reid) i gitarista Den Rutmen (Dan Rothman) upoznali su se na Londonskom Univerzitetu 2009. godine.
Hana je bila zaljubljenik muzike i gitare koju je i sama svirala u to vreme. Den je zajedno sa svojim prijateljem Dominikom (Dominic “Dot” Major), izvrsnim bubnjarom, uveliko svirao po lokalnim barovima u Londonu. Hana je bila njegovo otkrovenje. Opčinjen njenim talentom Den joj je ponudio saradnju.
Bio je to početak jednog umetničkog savršenstva nazvanog London Grammar.

Grupa objavljuje svoj prvi singl, decembra 2012. godine, pod nazivom “Hey Now”, koji za  za kratko vreme postaje jedan od najslušanijih hitova tokom 2013. godine.
Njihov EP projekat, počevši od 2013. dobija naziv “Metal and Dust” i ostaje prepoznatljiv pod tim nazivom do dana današnjeg. Nosi sa sobom najveće hitove kojima su osvojili svet: “Wasting My Young Years”, “Strong”,  “Help Me Lose My Mind…”

Foto: raghunter.com

Dana 1. septembra 2013, objavljuju svoj prvi album “If You Wait”, kojim osvajaju prvo mesto na svim listama u UK. Iste godine ovaj album je izbačen u 35.600 primeraka.
Njihova muzika je opisana kao mešavina ambijentalnih, eteričnih i klasičnih zvukova. Muzika sa melanholičnom gitarom, snažnim vokalom i tekstovima koji predstavljaju emocionalnu energetsku bombu.

Vokal Hane Rid, danas se upoređuje sa najvećim legendarnim ženskim vokalima svetske muzičke scene. Pesme koje predstavljaju kolaborativni napor Hana opisuje kao “emocionalno uticajne”. Ona posvećuje i piše tekstove o ljudima koji su dolazili i odlazili iz njenog života.

Prvog dana 2017. godine, nakon pune četiri godine, London Grammar objavljuje svoj drugi album pod nazivom “Truth Is a Beautiful Thing.”

Ona je devojka sa licem anđela i glasom kojim vas tera da se naježite. Ona kojoj nesebično dajete da dopre do one zaboravljene kutije koja čeka na oslobađanje.
Oni su London Grammar i ključ mojih emocija. Moje boli, mojih strahova, mraka, svih mojih izgubljenih ljubavi, lepih trenutaka i onih manje lepih trenutaka, mog detinjstva i suza prolivenih od čiste lepote.

Ključ  jednog krhkog deteta i emotivnog bića u svima nama.

Izvor naslovne fotografije: FashionIndustryBroadcast