Jednom majstori, uvek šampioni

Uvek će oni za nas biti šampioni. Ne razumem kako pojedini mogu, da bez razmišljanja i osvrta na njihove prethodne uspehe osuju paljbu negativnim komentarima. Pa gde će vam duša? Samo se postavite na njihovo mesto pre nego počnete kuditi što su, eto, jednom “pali” boreći se do poslednjeg atoma snage. Zapamtite, dežurni sveznalci, da su i oni ljudi od krvi i mesa, da ih je stigao umor, opala koncentracija ili je prosto protivnik u ovom slučaju bio bolji.

Nema tog čoveka koji bi smeo išta da im zameri, jer ne postoji ni najmanji razlog za tako nešto. No, ne bi mi bili Srbi, čast razumnijim ljudima, da ne nađemo i najmanju grešku u porazu. Treba ga prihvatiti, kao što su i fenomenalni delfini to učinili. Treba biti ponosan na sve što su do sada uradili za sebe, nas i zemlju. Postali su vremenom razlog što bar jednom godišnje nabacimo iskreni osmeh na lice. Ajmo, bez obzira kojim sjajem je medalja na njihovim grudima, da budemo složni i kažemo – šampioni su, šampioni će biti i ostati.

alo.rs

Pored svega toga trebamo biti zadovoljni što uopšte takve rezultate i postižu. Znaju i oni da brane boje zemlje čiji Vaterpolo savez radi kako radi, spajajući kraj sa krajem, a liga faktički i ne postoji.

Ne treba ih kovati u zvezde, jer su njihove zvezde već iskovane i sijaju punim sjajem iz dana u dan.

Za srpsku vaterpolo budućnost nema zime, jer je juniorska reprezentacija pod selektorskom palicom legendarnog Vladimira Vujasinovića na nedavno završenom Svetskom prvenstvu pokazala da je i te kako zrela za velike rezultate.

tf.rs

Kao i seniori, okitili su se bronzom. Ali te medalje se niko neće ni sećati kada dođu zlatne.

Hvala vam majstori ove prelepe igre u vodi! Hvala vam unapred za pregršt medalja koje ćete, siguran sam, osvojiti i time pokazati da smo najdominantnija vaterpolo zemlja u svetu ikada. Takođe, hvala i za to što skupštinski balkon neće biti prazan u narednih nekoliko decenija. A tamo, tamo ćemo da vas oberučki dočekamo i zajednički zapevamo. Za nove pobede!

Naslovna fotografija: facebook/waterpoloserbia