Dušan Ostojić: Svet zaustavljen na slikama

0
1502
Dušan Ostojić: Svet zaustavljen na slikama

Dušan Ostojić, po zanimanju stomatolog, ali sa pravim vatrenim srcem novinara je oličenje kontradiktornosti. Kada čovek okupi sve svoje ljubavi na jednom mestu i ovlada njihovim veštinama, onda te suprotnosti rade u njegovu korist. Upravo to radi Dušan, jer pored stomatologije i novinarstva, on uspešno hvata sve tanane niti umetnosti i predstavlja ih u obilku prelepih slika.

U njegovim delima možete prepoznati različite tehnike digitalnog akvarela i grafike. Kolorit, vedrina, optimizam, savršeno uhvaćene ličnosti i osećanja prolaznika, priroda u svom najlepšem obliku su sačuvani u njegovim slikama. Jasno je da Dušan ima oko za najsitnije detalje koje bi laik propustio i time zauvek ostao uskraćen energije i osećanja koje nam ovaj umetnik pruža.

Iako je rođen i živi u Aleksincu, glavna inspiracija mu je Beograd. Ta povezanost i ljubav ka glavnom gradu Srbije dominira na slikama i čini da se iznova zaljubimo u sve te predočene predele. Mir i osećaj da smo na pravom mestu je ono što karakteriše njegov rad, pa se rađa želja da jednu od ovih slika postavimo na zidu sobe.

Svakako da  je Dušan Ostojić ulio sve svoje emocije i  srce u  radove, te nam velikodušno otvorio vrata da se upoznamo sa najboljim delovima umetnosti kroz svet koji je zaustavio na slikama.

Sve radove možete pogledati na  https://portalostojic.wixsite.com/info/home