Dobro došli u Zemlju snova

U produkciji Netflix-a na male ekrane dolazi treća animirana serija poznatog autora Mata Greninga. U pitanju je Disenchantment (Razočarenje) čija se radnja odvija u srednjovekovnom kraljevstvu poznatijem kao Zemlja snova (Dreamland). Idući u korak sa najpopularnijim žanrom današnjice, Grening je ovu animiranu seriju okarakterisao kao epsku fantaziju prikazanu u 20 epizoda.

Autor i ovog puta nije odstupio od svog upečatljivog načina animiranja i likova sa isturenim gornjim vilicama.

U Disenchantment-u gledaoci će se susresti sa tragedijom mlade princeze Bin, njenog druga Elfa i ličnog demona Lusija. Usput, ovaj glavni trio suočiće se sa raznim nedaćama koje će im stati na put.

U tizeru posvećenom ovoj seriji možemo videti Greningov minuli rad koji mu je doneo 12 Emi nagrada (Emmy Award), od toga 10 za Simpsonove. Dalje se navodi da ako smo u Futorami videli budućnost, u Simpsonovima sadašnjost…šta nam je sledeće? Prošlost, naravno.

Izvor: imdb.com

Najavljujući Disenchantment-a, sam Grening je istakao da će u 20 epizoda moći da vidimo sve o životu i smrti, ljubavi i seksu, odnosno kako možemo da budemo veseli u svetu patnje i različitih ljudi.

Glasove animiranim likovima daju Erik Andre (Eric André), Dženi Baten (Jeny Batten), Mat Beri (Matt Berry), Nat Fakson (Nat Faxon), Abi Jakobson (Abbi Jacobson) i mnogi drugi.

Premijera novog Greningovog ostvarenja planirana je za 17. avgust

 

Izvor fotografija: imdb.com