Novim „Čuvarima plaže“ nedostaje malo harizme

0
1251
Novim „Čuvarima plaže“ nedostaje malo harizme
images-na.ssl-images-amazon.com

Dvejn Džonson kao Mič Bjukenon i Keli Rorbak kao Si Džej Parker. Novi film o ekipi spasilaca pokušao je da dočara atmosferu koju je imala popularna serija, ali…

Serija se emitovala 11 sezona. Koliko god je osporavali za glumu, golotinju ili scenario, ona je bila popularna u svetu. Dejvid Haselhof i Pamela Anderson u kupaćem kostimu su bili dovoljan razlog za visoke rejtinge, a lik Miča Bjukenona je doživeo toliki uspeh da je dobio spin-off seriju „Baywatch nights“. „Čuvari plaže“ obeležili su devedesete godine i bili su jedna od prvih serija „koje niko nije gledao“, a da je preživela preko deset sezona.

cdn.images.express.co.uk

Danas, Miča tumači „The Rock“. Dvejnu Džonsonu, kao bivšem kečeru, nije bio problem da bude fizički spreman za ovu ulogu. Jedino što mu nedostaje za lik Bjukenona je harizma. Sličan problem ima i Keli Rorbak, ali Si Džej Parker u ovom ostvarenju nije toliko bitna kao što je bila u seriji. Pored njih tu je i Zek Efron. Glavni glumac „Srednjoškolskog mjuzikla“ drži se žanra namenjenog mlađoj populaciji, pa je samim tim sasvim pristojno odradio svoj deo posla kada je reč o ovom ostvarenju. Jedini problem je što je to uzaludno kada je film takav kakav jeste.

images-na.ssl-images-amazon.com

Prava je šteta što umesto filma nije snimljena nova serija, npr. u Netfliksovoj produkciji. To bi bila odlična prilika za neke mlade i nepoznate glumce, ali i režisere i scenariste kojima bi veliki izazov bio da od starije popularne ali ne tako kvalitetne serije, naprave nešto što je u isto vreme i za omladinu ali je i zadovoljavajućeg kvaliteta. Kada se već toliko insistira na recikliranju starih ideja, neka ti rimejkovi bar budu dobri.