Bob Marli: Portret legende

Poznata izdavačka kuća artbook-ova, Rizzoli, objavljuje novu knjigu koja opisuje život i uticaj pokojnog pionira rege muzike, Boba Marlija (Bob Marley), kako bi proslavio 75. rođendan uticajnog muzičara. Zbirka ekskluzivnih fotografija bila je iz arhiva porodice Marli, što je prva knjiga koju je odobrila fondacija Bob Marley.

“Blagosloven sam što vam mogu predstaviti ovu vrlo posebnu zbirku fotografija iz našeg arhiva. Postoji kliše izraz da slika vredi hiljadu reči, a iz mog iskustva gledanja kroz stotine fotografija, koje ćete videti i u ovoj knjizi, reći ću da je to zaista istina”, ispričao je Zigi (Ziggy), sin Boba i Rite Marli.

Od letimičnog pogleda na njegov kreativni proces u studiju i intimnog života na Jamajci, do upečatljivih vizualnih prikaza njegovih nastupa na pozornici, kolekcija fotografija fokusira se na poslednju deceniju Marlijevog života, kada je bio na vrhuncu svoje karijere. Unutar knjige mogu se pronaći i ranije neobjavljeni intervjui uz proročanske citate. U nastavku možete videti neke od primera fotografija koje se nalaze u ovoj knjizi. Ukoliko poželite da kupite primerak, posetite Rizzoli vebsajt.

Izvor fotografija: Bob Marley Foundation