1. Robin Tani (Robin Tunney)

Zvezde 90-ih: Nekad i sad
Foto: moviefone

Jedan od poznatijih horor filmova, „Vradžbina“ (The Craft), devedesetih godina proslavio je, između ostalog, i američku glumicu Robin Tani.
Najzapaženije uloge je ostvarila u filmovima poput : „Čovek iz Ensina“ (Encino Man),
„Empajer rekords“ (engl.Empire records), ali i u serijama „Supernova“ (Supernova), „Bekstvo iz zatvora“ (Prison break), i „Mentalista“ (Mentalist).

2. Kristina Riči (Cristina Ricci)

Zvezde 90-ih: Nekad i sad
Foto: moviefone

Ponajviše zapažena po svojoj ulozi u filmu „The Addams Family“, gde je imala ulogu Vensdej Adams (Wednesday Addams).
Pojavljivala se i u filmovima poput „Nekad i sad“ (Now and Then) , „Snežna oluja“ (The Ice Storm), i „Crvenkapa“ (Little Red Riding Hood).

3. Meri i Ešli Olsen (Mary and Ashley Olsen)

Zvezde 90-ih: Nekad i sad
Foto: moviefone

Svakako jedne od najpoznatijih bliznakinja na svetu, Meri i Ešli Olsen, morale su da rade naporno i predano kako bi postigle uspeh i odobravanje široke publike kakvu danas imaju u svetu. Svoju prvu filmsku ulogu ostvarile su sa samo devet meseci, kada su na smenu glumile bebu Mišel Taner, u popularnoj seriji „Puna kuća“ (Full House) .
Ostvarile su veliki broj uloga, kako u filmovima tako i u serijama, međutim – danas se ne bave glumačkom karijerom, već su se okrenule svetu mode.

Zvezde 90-ih: Nekad i sad
Foto: moviefone

Džonatan Tejlor Tomas (Jonathan Taylor Thomas)
Jedan od najpoznatijih tinejdžera devedesetih jeste i glumac Džonatan Tejlor Tomas koji, moramo priznati, ni danas ne izgleda mnogo starije od kakvog tinejdžera.
Filmovi u kojima je glumio, pored  „Kralja lavova“ („The Lion King“) gde je davao glas mladog Simbe, su „Poboljšanje kuće“ (Home improvement), „Čovek kuće“ (Man of the House), „Divlja Amerika“ (Wild America), i još mnogi drugi.

4. Patrik Rena (Patrick Renna)

Zvezde 90-ih: Nekad i sad
Foto: moviefone

Poznat ponajviše po ulozi Hama, iz čuvenog klasika iz 1993.godine „The Sandlot“ (Šljunak), Patrik Rena je i danas jedan od aktivnih američkih glumaca.
Poznat je i po ulozi u čuvenoj seriji „Dosije Iks“ (The X- Files).

5. Ejmi Džo Džonson (Amy Jo Johnson)

Zvezde 90-ih: Nekad i sad
Foto: moviefone

Nekada roze rendžerka a danas svestrana glumica!
Ejmi Džo Džonson, poznata po svojoj ulozi u popularnoj seriji „Moćni rendžeri“ (Power Rangers), pored svoje glumačke karije i ostvarenja u mnogobrojnim filmovima, krajem devedesetih postaje poznata i kao pop pevačica, te priređuje aktivno nastupe sa svojim bendom sa kojim objavljuje tri albuma, od kojih je poslednji objavljen 2003.godine.

IZVORUS Magazine
Prethodni tekstDa li „Prestani da brineš!“ zaista pomaže?
Sledeći tekstKraj(inović) ili najava napada na top 10?