Vajbom protiv prehlade

Sneg veje, grlo crveni, temperatura se meri. Sezona je raznih prehlada i virusa i mnogo nas je koji sada ležimo kod kuće, iako nam uopšte nije do toga. Često se udubimo u razmišljanja, tipa šta bismo radili da možemo napolje, koje planove moramo da pauziramo i koju zabavu propuštamo.

Umesto da mislite šta biste radili da niste tu gde jeste, razmišljajte o tome šta možete da uradite na licu mesta, jer se uvek nađe po nešto zanimljivo.

media4.giphy

Vajb Magazin savetuje kako da kvalitetno provedete vreme kada ste u kući pod prehladom:

– Trenutno pišem pod upalom grla. Mogli biste i vi baciti koju reč, bilo u Word-u, bilo na papiru, jer sigurno imate toliko misli koje vam se vrzmaju po glavi dok ležite.

– Ukoliko uobičajenim danima ne stižete da se naspavate ovo je prava prilika za to. Samo bez preterivanja, jer mnogo sna zna da izazove kontra efekat i možete da se probudite još umorniji.

– Sigurno postoji serija koju zbog nedostatka vremena niste stigli da odgledate a koja vam je prezanimljiva. Samo odaljite svoj računar ili laptop na određenu distancu kako se ne biste još više umorili i uživajte u maratonu vaše omiljene serije.

1.bp.blogspot

– Uskoro će dodela Oskara, a ja nisam pogledao nijedan nominovani naslov. Odgledajte kvalitetne filmske naslove iz prethodne godine, sigurno ste propustili neki.

– Pozovite ljude koji znaju da vam poprave raspoloženje, a izbegavajte one koji nikako nisu pogodni za to.

– Evo i jednog zdravog saveta, red je. Mnogi od nas u žurbi modernog vremena ne stižu da se hrane zdravo već hrle ka brzim hranama. Vreme je da podignete svoj imunitet. Jedite što više voća i tražite od vaših ukućana ili dostave neko kuvano jelo puno vitamina.

– Oslobodite se poroka. Umesto kafe popijte čaj, a cigarete ostavite na nevidljivom mestu, jer će u suprotnom samo dodatno naškoditi vašem zdravlju.

– Pustite neku lepu muziku i opustite se.

– Budite kreativni, jer se iz dosade često rađaju najbolje ideje.

img.gazeta

– Pročitajte neku dobru knjigu.

– Surfujte internetom, ali izbegvajte društvene mreže koje svakodnevno koristite. Umesto njih kliknite na po koji korisni ili zabavni tekst sa našeg ili nekog drugog magazina…

– Pozovite prijatelje koje niste dugo čuli i evocirajte neke lepe uspomene.

– Sastavite listu stvari koje želite da uradite čim ozdravite.

Vajb Magazin vam želi brz oporavak.