Umetnost je u Paint-u

Devedesetogodišnja Konča Garsija Zaera iz Španije svoje slobodno vreme ispunjava veoma zanimljivim hobijem. Koristeći Majkrosoft Peint (Microsoft Paint) i miš izražava svoju nepresušnu kreativnost.

Nakon što joj se suprug razboleo, Zaera je počela da se brine o njemu i sve manje je imala vremena za druženje i izlaske. U lokalnom centru za starija lica posećivala je časove slikanja i crtanja, ali je ubrzo odustala jer je miris boja počeo mnogo do joj smeta. Međutim, želja da ispolji svoju kreativnost je bila jača od svega, pa je zamenu za časove našla u MS Paint-u.

Zaera kaže da je u pitanju čista improvizacija. Inspiraciju za crtanje nalazi na razglednicama koje joj suprug šalje iz bolnice. Na njenim prvim radovima uglavnom je crtala kuće i planine, pa je vremenom razvijajući veštinu crtanja mišem dodavala pojedine detalje, te su joj slike sada ozbiljni umetnički radovi.

Svoje radove „izlaže“ na društvenim mrežama uz pomoć unuke. Komentara na svaki njen rad ima pregršt, a ljudi ne mogu da sakriju oduševljenje kako njenim umećem, tako i mogućnostima koje MS Paint pruža.

Pogledajte galeriju i uživajte!

Izvor fotografija (photo source): conchagzaera