Tri univerzuma u jednom kafeu

0
745
Tri univerzuma u jednom kafeu

Tri osobe. Tri najbliže. Sve u posebnom univerzumu, a na istom mestu.

Osoba 1 – Vidno raspoložena dok čita poruke. Ne sluša druge dve pojekcije koje sede pored nje. Oni u stvari trenutno ne postoje u njenom okruženju. Ona je u digitalnom univerzumu. Uživa.

Osoba 2 – Poprilično iznervirana. Priča priču njenim kompanjonima za stolom pored prozora gradskog kafea. Kaže da je partner iznervirao i da ne može više ovako. Ponovo pravi iste greške, i njoj se to ne dopada. Ona nije tu. Ona je sa njim. U nekoj drugoj dimenziji.

Osoba 3 – Sluša Osobu 2 i pokušava da protumači čemu se Osoba 1 smeje. Sve to ispijajući produženi espreso i uživajući u društvu ovih ljudi. Ona je tu. U kafeu. U sadašnjosti. Uživa u momentu.

O1 je ostavila telefon, O2 je završila priču i sad je progovorila O3: „Baš mi je lepo bilo danas sa vama, ali sada moram da krenem. Imam neku predstavu za pola sata.“

„Ali nismo stigli da se ispričamo, nešto mi uvek žuriš“, reče O1.

„I šta ja da mu kažem na to?“, pita O2.

„Kome? Šta?“, odgovori kec.

„Sad ću da ti pričam“, reče dvojka.

Osoba dva je već na vratima. Izlazi napolje. Pada sneg. Baci pogled prema prozoru kafea i vidi ostale dve kako pričaju, nasmeje se i reče prolazniku koji je bacio pogled dok je prolazila: „Drago mi je da sam bar na trenutak bila u vašem univerzumu.“

Milsite na vaše prijatelje i uživajte u trenucima sa njima.

Izvor naslovne fotografije: Huffington Post