Slomio si nam srca, Dizni

0
1265
Slomio si nam srca, Dizni

Kada se osvrnemo na detinjstvo i junake koji su nam bili idoli, na crtane filmove koje smo gledali, setimo se samo jednog imena, Volt Dizni (Walt Disney). Čovek koji je bez sumnje stvarao najlepše bajke. Tako je vešto znao da nas ubedi da dobro na kraju uvek pobeđuje. Tako je lako mogao da nam izmami osmeh na lice. Ipak, u nekim trenucima rešio je da se poigra sa našim osećanjima i pokaže nam onu manje lepu stranu priče. Kao da nas je od malih nogu spremao za neke velike situacije. Sledi nekoliko scena na koje, sigurno, i dalje nismo ravnodušni:

BAMBI

Verovatno i prve suze koje pamtimo bile su uz crtani film „Bambi“. Bežeći kroz šumu od lovca, Bambijeva majka biva upucana. Ne znajući da ona više nije iza njega, Bambi stiže u zaklon i ponosno izgovara: ,,Uspeli smo, mama! Mama? ’’

DAMBO

Sećamo se i najpoznatijeg slončeta na svetu, Damba. Kada iz trenutka divljenja, prelazi u glavni predmet ismevanja zbog svojih natprirodno velikih ušiju koje će, uzgred, jednog dana postati slavne.

ZVONAR BOGORODIČNE CRKVE

Sa sličnom temom ismevanja srećemo se i u crtanom filmu „Zvonar Bogorodične crkve“. Kada uz svu dobrotu i neiskvarenost, čuvar crkve, Kvazimodo, biva vezan i kamenovan na trgu zbog svog fizičkog izgleda.

POKAHONTAS

Nije se trudio da zaobiđe ni onu najbolniju temu, rastanke. Zašto je Džon Smit (John Smith) morao da ode od Pokahontas (Pocahontas)?

ČUDOVIŠTA IZ ORMARA

Zar Bu (Boo) i njen čupavi drugar nisu mogli zauvek da ostanu prijatelji?

KRALJ LAVOVA

I za kraj, scena o kojoj je suvišno i pričati.

“Tata, hajde. Moraš ustati!” Ali tata nažalost, nije mogao da ga čuje.

Izvor fotografija: buzzfeed.com