Serije uz koje su odrasle mnoge generacije

0
1376

Opuštanje uz dobru seriju je nešto u čemu sigurno svako uživa. Kako smo stariji, tako imamo više obaveza, a vremena za gledanje omiljenih serija sve je manje. One dobre su i dalje tu, srećom po nas često se repriziraju na televiziji, a sa razvojem tehnologije od nekih nas deli samo jedan klik. Ponovo imamo prilike da odgledamo serije u koljima smo uživali godinam unazad i koje su odigrale manju  ulogu u našem vaspitanju. Neke od njih svakako zaslužuju da uđu u legende koje se nikada ne zaboravljaju, i koje će se uvek gledati sa osmehom i dozom nostalgije u očima.

MOĆNI RENDŽERI (POWER RANGERS)

Svi su čuli za njih! Nema tog deteta koje nije trčkaralo parkom sa drugarima i glumilo svoje heroje u različitim bojama. Postoji više verzija ove franšize, a najpraćenija na domaćem podneblju ostala je američka, koja je trajala čak 24 sezone.

cdn.collider

SIMPSONOVI (THE SIMPSONS)

Oni se emituju i dan danas. Nove epizode izlaze redovno, a u međuvremenu su dobili i svoj dugometražni film. Kratka crtana porodična serija koja je pokupila sve simpatije dece i starijih širom planete.

serialyfilmy

PRIJATELJI (FRIENDS)

Serija koja je sitkom podigla na viši nivo i postavila temelje mnogih današnjih serija. Prateći šest najboljih prijatelja koji na duhovit način dele sve što život baci na njih, serija će ostati zauvek upamćena, nekima po velikoj ljubavi Rosa i Rejčel, drugima po Džoiju i ostalim kultnim likovima ovog ostvarenja.

hercampus

ALO, ALO! (‘ALO ‘ALO!)

„YOU STUPID WOMAN!“  Lokalni kafedžija, rastrzan između nemačkih oficira, ljutite žene koja ne zna da peva, pokreta otpora koji koristi njegov kafe da sakrije britanske avijatičare i zgodnih konobarica koje ne mogu da odole njegovom francuskom šarmu. Ova serija izvlačila nam je osmehe na lica kad god bi se našli ispred tv-a i čuli poznatu špicu.

upload.wikimedia

MUĆKE (ONLY FOOLS AND HORSES)

Kultna hit serija o borbi dva brata, koji jedva uspevaju da skrpe kraj sa krajem. Oni žive u blokovima siromašnog dela Londona i  iz kofera prodaju kradenu robu na pijaci, dok usput pokušavju da se obogate. Legendarna britanska serija ostvarila je veliku popularnost na našim prostorima, jer se publika lako saživela i poistovetila sa glavnim glumcima i njihovom snalažljivošću kada je u pitanju brza zarada novca. Fraze iz serije, poput „THIS TIME NEXT YEAR“ i „WE’LL BE MILLIONAIRES“, postale su uobičajene i u razgovorima naših ljudi.

img.thesun

PORODICA SOPRANO (THE SOPRANOS)

Prateći život Tonija Soprana, šefa italijanske mafijaške porodice i njegovih problema da održi ravnotežu između mirnog porodičnog života i poslovne karijere u mafiji, serija je postigla ogroman uspeh, kako kod publike tako i kod kritike. Sopranovi su osvojili i mnoge nagrade, uglavnom one za najbolji scenario i glavne role.

cdn.playbuzz

PORODICA SERANO (LOS SERRANO)

Španska serija koja prati događaje porodice Serano i njihovih prijatelja. Postigla je veliki uspeh u svakoj zemlji u kojoj se emitovala, a u Španiji je proglašena za jednu od najgledanijih serija u istoriji. Doživela je veliku popularnost kod nas jer je obuhvatala publiku svakog uzrasta koja je mogla u većini situacija i dogodovština da se pronađe i poistoveti sa likovima i događajima iz serije. Čak su i glavni glumci, Gilje (Victor Elias) i Tete (Natalia Sanchez), jednom prilikom posetili Beograd i družili se sa fanovima.

i.ytimg

SEKS I GRAD (SEX AND THE CITY)

Serija koja je imala veliki uticaj i ostavila traga, pogotovo na ženski deo publike. Prati ljubavne priče i životne avanture četiri potpuno različite žene koje uglavnom diskutuju o ljubavi i seksu. Keri, Samanta, Miranda i Šarlot su dame koje i dan danas zauzimaju mesto na programskim šemama najgledanijih televizija.

mz-prod.s3.amazonaws