Reklama za pivo kakvu do sada niste videli

0
1086

Nova reklama Heineken kompanije, pod nazivom “World Apart” dosta se razlikuje od onog što bismo očekivali od tipične promocije piva. Nema polugolih žena i mačo muškaraca koji uživaju u piću dok se na ekranu emituje utakmica. Odlučili su se za nešto osećajnije i pozvali na buđenje svesti (#OpenYourWorld).

Reklama za pivo kakvu do sada niste videli
wearesocial.com

Jedne nasuprot drugih stavili su ljude koji se potpuno razlikuju u svemu. Tako imamo feministikinju koja se bori za prava žena i muškarca koji misli da je feminizam obična glupost, aktivistu za zaštitu životne sredine i nekog ko poriče da se klimatske promene dešavaju, transrodnu ženu i čoveka koji taj postotak populacije ne podržava i negira.

Baš oni, prvi put se sreću, ne znajući ništa o pratneru ispred sebe, u ovom “socijalnom eksperimentu” gde dobijaju nameštaj za sastavljanje i upitnik koji će završiti zajedno. Potom, sedeći u baru koji su upravo izgradili, gledaju kratki film u kojem se pokazuju njihova suprotna mišljenja. Imaju izbor da odu ili da ostanu i razgovaraju o razlikama koje ih udaljavaju. Njihove odluke će vas iznenaditi… 

U vremenu bezukusnih reklama, političkih diplomatija, nemira, ova kompanija se dosetila izvanredne ideje koja nas podseća na važnu činjenicu – da samo zajedničkim snagama možemo nešto stvoriti. Iako imamo različite stavove i mišljenja, to ne sme biti prepreka i nešto što nas razdvaja. Mogućnost otvorenog razgovora o pitanjima koja su teška, neprijatna i frustrirajuća, bez odbacivanja i nerazumevanja je put ka slobodi. Naše razlike ne smeju da nas udaljavaju, već zbližavaju. Samo tako možemo stvoriti nesto izvanredno.

Naslovna fotografija: wearecasey.comcampaignlive.co.uk