RAYMOND WEIL u Beogradu – muzika kao inspiracija

Predstavljeni prvi ambasadori brenda Raymond Weil u Srbiji:
Aleksandra Duende i Stefan Milenković

Gost Beograda prethodna dva dana bio je predstavnik čuvene kuće satova Raymond Weil, Hose Maria Ramos (Jose Maria Ramos), koji je predstavio najnoviju kolekciju ručnih satova pod nazivom Millesime Small Second. Ova kolekcija je nagrađena najprestižnijim priznanjem, gran prijem za ručne satove GPHG 2023 (Grand Prix de l’Horlogerie de Genève).

Gospodin Ramos je direktor razvoja poslovanja kompanije Raymond Weil i član porodice Weil, i sa velikom strašću se bavi časovničarstvom dugi niz godina.

Kompanija Bomar bila je domaćin ove večeri na kojoj je beogradskoj publici predstavljen pravi dragulj i senzacija za sve ljubitelje satova, kolekcija Millesime I s razlogom je žiri, sastavljen od čak 850 stručnjaka za ovu oblast, najveće priznanje dao upravo ovoj kolekciji satova.

Prvi put u Srbiji izabrani su ambasadori brenda Raymon Weil. Budući da Raymond Weil posebnu pažnju polaže na muziku, prvi izabrani ambasadori brenda za Srbiju su Stefan Milenković – naš poznati violinista i Aleksandra Duende – DJ i dizajnerka odeće i nakita.

Stefan Milenković i Aleksandra Duande; Foto: Dalibor Danilović

Muzika je oduvek bila suštinski deo DNK Rejmonda Weil kompanije. Osnivač kompanije, bio je školovani klasični muzičar, veliki zaljubljenik u umetnost i ta neraskidiva veza muzike, ritma i vremena svojstvena je brendu od prvih dana do danas. Muzika nema granice, a to dokazuje i činjenica da smo izabrali ambasadore za Srbiju koji predstavljaju dva potpuno različite pravca – klasičnu i elektronsku muziku. Raymond Weil ima sluha za svaku dobru muziku. Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što će baš Aleksandra i Stefan nositi Raymond Weil satove.“ – izjavio je Hose Ramos.

Stefan Milenković, Aleksandra Duande i Jose Ramos; Foto: Dalibor Danilović

Muzika i umetnost su za Raymond Weil nepresušni izvor inspiracije i kreativnosti. Ova trajna porodična vizija ne samo da stvara snagu brenda, već i oblikuje njegovu prepoznatljivu prirodu. Muzika i umetnost podstiču njenu kreativnost i leže u srcu svih njenih međunarodnih partnerstava sa renomiranim umetnicima, poznatim muzičkim brendovima, kultnim koncertnim halama, fondacijama posvećenim podršci umetnosti, kao i najprestižnijim ceremonijama dodele nagrada.

Brend ima posebne kolekcije posvećene velikim pevačima ili muzičkim grupama koji su ostavili velikog traga, kao što su Jimi Hendrix, AC/DC, Sinatra, David Bowie ili The Beatles.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam izabrana za prvog ambasadora ovog elegantnog i kvalitetnog brenda satova. Drago mi je da je upravo Stefan Milenković moj partner u ovoj priči iako deluje nespojivo, ovo je pravi primer kako klasična i elektronska muzika mogu da funkcionišu.“– izjavila je Aleksandra Duende.

Aleksandra Duande; Foto: Dalibor Danilović

RAYMOND WEIL jedan je od vodećih, tradicionalnih luksuznih švajcarskih brendova satova, poznat po svojim elegantnim i vanvremenskim meračima vremena. Brend je jedinstven po tome što se i dalje nalazi u porodičnom vlasništvu i što kompaniju danas vodi treća generacija porodice osnivača.

„Veoma mi je drago da mogu da predstavljam Raymond Weil, kao kompaniju koja je inspirisana muzikom, ja kao muzičar inspirisan satovima“… – našalio se Stefan i dodao: „Vreme je uvek bio sastavni deo mog života i gledam to ne samo kao prolazak vremena nego i kao kontekst za uspeh, nešto što je sastavni deo stvaralaštva i uspešne karijere.“

Jose Ramos i Stefan Milenković; Foto: Dalibor Danilović

Za ovu kolekciju Millesime, Raymond Weil odaje počast bogatom nasleđu i tradiciji horologije, istovremeno slaveći jednostavnost prefinjenog dizajna i vrhunske izrade. Brend je prirodno ušao u prošlost, stvarajući nove satove koji nude šarm perioda u kombinaciji sa današnjom praktičnošću.

Složen i pažljivo orkestriran proces izrade satova iza kolekcije Millesime naglašava stručnost, veštinu i preciznost brenda. Od delikatnog sklapanja mehanizma sa samonanavijajućih do složenih završnih detalja, svaka komponenta je izrađena sa najvećom pažnjom. Rezultat je simfonija složenih detalja koja očarava i entuzijaste i poznavaoce satova.

Profesionalnost, ljubav i posvećenost, naši su pokretači u višedecenijskom uspešnom poslovanju i pažljivom odabiru najlepših satova koje ćemo prezentovati našim klijentima. Bila nam je velika čast i zadovoljstvo da spojimo muziku i vreme i budemo domaćini događaju koji smo nazvali ’’Tango sa vremenom’’. Povoda je bilo na pretek. Predstavljanje kolekcije Raymond Weil – Millesime, koja je dobila najprestižniju nagradu GPGH kao najbolji sat na svetu u kategoriji pristupačnog luksuza u 2023, predstavljanje ambasadora brenda u Srbiji, dvoje izuzetnih umetnika i ličnosti i specijalnog gosta iz prodice Weil – Hose Ramosa.“ – izjavila je Ljubica Stanković Gvozden, direktorka kompanije Bomar i dodala:

„Ovo veče u ritmu fine muzike, vrhunskih merača vremena i odlične atmosfere predstavljna najbolji uvod u sezonu ovogodišnjih premijera. Čvrsto obećavamo našim klijentima, ljubiteljima lepih satova i nakita, Beogradu i Srbiji čitav niz ekskluzivnih događaja i premijera. Očekuje nas jedna godina bogata ekskluzivitetima i ovo je samo početak.“

Kolekcija Raymond Weil Millesime u Srbiji dostupna je u svim BOMAR prodavnicama.