Pevam za ljubav

0
871

Danas se u svetu obeležava Dan zaljubljenih. Svakog 14. februara većina ljudi oblači jakne, uzima novčanik i odlazi u potragu za savršenim poklonom za svog partnera, ne bi li mu stavila do znanja veličinu svoje ljubavi.

Pojedini su kreativniji od drugih pa partnere obraduju handmade poklonima, uz odgovarajuću slatkorečivost koja je, složićete se, krajnje neophodna ukoliko želimo da izazovemo čuvene leptiriće.

I tako, zaljubljeni se vole i iznenađuju baš tog jednog dana u godini, pa svi mogu da budu mirni i srećni do sledećeg 14. februara, kada će opet morati da razbijaju glavu razmišljajući koje iznenađenje je odgovarajuće i da li će se devojci ili momku isto i dopasti.

Ako ste uspeli da primetite sarkazam u mom pisanom govoru, što verujem da nije bilo teško, onda ste mogli da shvatite moj lični stav povodom ovog praznika.
Da, ne volim nešto posebno Dan zaljubljenih, i ne, to nije zato što sam sama ili zato što nisam srećna u ljubavi. Razlog je vrlo jednostavan – želim da iznenađujem partnera i pružam ljubav i pažnju bilo kog dana u godini, bez da se to mora ili je unapred isplanirano. Iste stavove imam i povodom Osmog marta i Nove godine.

Ipak, kako se bavim muzikom i kako ona zauzima veći deo moje svakodnevnice, ljubav prema istoj je uvek prisutna. Prelepe kompozicije na gitari i pevanje bude emocije čak i u najhladnijem srcu. Ljubav i muzika ne idu jedno bez drugog. Takav je slučaj i u mojoj vezi.
Na mnogim mojim svirkama, na kojima upravo sa svojim momkom stvaram muziku, ne mogu da ne razmenim energiju sa gostima, naročito prilikom izvođenja onih pesama koje su ljubavnog karaktera.
Mnogi parovi tada jedno drugom izjavjulju ljubav uz ples, romantičan osmeh ili me čak zamole da otpevaju pesmu zajedno sa mnom.

Izdvajam vam listu pesama koje, bar na mojim svirkama, uvek probude emociju u slušaocima, a u kojima parovi naročito uživaju i verujem da će taj slučaj biti i sa večerašnjom romantičnom svirkom. Možda je baš neka od njih i “vaša” pesma.

1. Chris Isaak – “Wicked game” 

2. Ville Valo i Natalia Avelon – “Summer Wine”

3. Bebe – “Siempre me quedara” 

4. Amy Winehouse – “Back to black”

5. Eurythmics – “Here comes the rain again”

6. Asaf Avidan – “Reckoning song” 

7. Gilbert Bécaud – “Nathalie”

8. Elvis Presly – “My way”

9. Bruce Springsteen – “Dancing in the dark”

10. Nouvelle Vague – “Ever fall in love”