Petogodišnji superheroj pomaže uličnim mačkama

0
1042
Petogodišnji superheroj pomaže uličnim mačkama

Svima nama je potreban heroj, a mačke, naročito one s ulice, nisu izuzetak. U pomoć im pritiče petogodišnji Šon Grifin iz Filadelfije. “Zovemo ga Ketmenʺ, kaže njegova tetka Kris Papiernik.

Tetka Kris i njen verenik se već dugi niz godina bave spašavanjem i udomljavanjem mačaka, a nedavno su počeli da se brinu i o lokalnoj grupi mačaka koje su nazvali Kolonijalne Mačke. Jedan mačak, po imenu Bag, nikako nije sarađivao kada je trebalo da primi vakcinu ili bude kastriran. “Svi pokušaji su bili uzaludniʺ, kaže tetka Kris. Međutim, primetila je da se njen sestrić vrlo brzo povezao sa mačkama, pa mu je dozvolila da joj pomaže. “Mačke su ga odmah prihvatile. Bag je prišao Šonu, umiljavao mu se i dozvolio mu da ga mazi.ʺ

Tako je Šon postao Ketmen. On redovno posećuje tetku Kris i Kolonijalne Mačke, gde ih hrani i mazi i pomaže u rešavanju potencijalnih problema, odeven kao njegov omiljeni superheroj. Mačke su mu privržene, čak i one neprijateljski nastrojene ne mogu da mu odole. „On ih mazi po stomaku i po glavi. Bilo je neverovatno videti kako su se mačke, koje nama nisu dozvoljavale ni da ih dodirnemo, odmah sprijateljile sa njim. On sigurno ima neko magično dejstvo koje mačke mogu da osete,ʺ kaže tetka Kris.

Dakle, drage mačke, ukoliko se osetite usamljeno na ulicama Filadelfije, ukoliko ste gladne, hladno vam je i borite se sa buvama, koga ćete zvati? Razume se – Ketmena!

Izvor fotografija: YouTube screenshot, boredpanda.com