Origami tehnika: Od hobija do savršenstva

Umetnik Cristian Marianciuc pre nekoliko godina došao je na ideju da svo znanje iz origami tehnike podigne na viši nivo. Zadao je sebi vrlo ambiciozan zadatak da za 1000 dana napravi isto toliko origami kreacija. Vremenom je od obične razonode, Mariansiuc počeo ozbiljno da eksperimentiše papirom, šireći svoju kolekciju.

Svaki trenutak izazova je kvalitetno iskoristio. Sa velikim strpljenjem i bez pritiska slagao je deliće ove kreativne slagalice. Jednostavno je tradicionalnu tehniku origamija značajno unapredio koristeći papir u boji.

Od kako sam se upostio u svet „igranja“ sa papirom“, učio sam iznova i iznova. U svakom trenutku tokom rada fokusiran sam bio na odabir teme za modelovanje, usput razvijajući nove tehničke metode.

Za sajt „My modern met“, Kristijan je takođe otkrio da će uskoro početi sa radom na mini seriji inspirisanoj japanskim folklorom.

Do sada je svoje kreacije bazirao na obliku ptice u različitim dezenima, ali opsednutost origamijem ne može da potisne, te joj se u potpunosti prepustio i više sluša instikt.

Let i krila kao Kristijanova inspiracija…

Izvor fotografija: mymodernmet.com