Odeljenje koje nas je oduševilo: Prijateljstvo, solidarnost i maturska ekskurzija

U moru negativnih i sumornih stvari koje nam redovno iskaču, kako u novinama u papirnom, analognom formatu, tako i na ovim našim digitalnim sokoćalima, red je da se nađe i jedna ovako pozitivna objava.

Učenici jedne novobeogradske gimnazije organizuju humanitarnu akciju da bi celo odeljenje – pa i njihovi drugari u lošijoj finansijskoj situaciji – moglo da ide na matursku ekskurziju.

Najbolje da vam oni sami kažu o čemu je reč 🙂

„Dragi drugari,
moje odeljenje i ja organizujemo humanitarnu akciju i bilo bi strava ukoliko biste hteli da se uključite. 🙂
Naime, početkom septembra bi trebalo da krenemo na matursku ekskurziju i voleli bismo da idemo svi skupa. Ipak, nekoliko učenika nije u mogućnosti da krene sa nama iz finansijskih razloga, a jedan gratis koji dobijamo od agencije nam nije dovoljan da rešimo problem. Zato smo odlučili da do juna sami zaradimo novac nudeći čitavu paletu usluga! 🙂

Pazite sad:
1. Ako radite u velikim poslovnim zgradama u blizini Ušća, GTZ-a i Sava Centra, a potreban vam je potrčko koji bi doneo klopu ili kafu, otišao u poštu itd. imamo 32 volontera.
2. Ako su vašim firmama potrebni fizikalci za rad vikendom, imamo 13 sedamnaestogodišnjih rmpalija.
3. Ako vam je u večernjim satima potreban babysitting za vaša čeda, na raspolaganju vam je 19 savesnih, vrednih i veselih devojčica.
4. Ako je vašoj deci potrebna pomoć u savlađivanju gradiva u osnovnim školama, nudimo časove matematike, srpskog, fizike, hemije, engleskog i nemačkog jezika na teritoriji Novog Beograda. (preporuka razrednog starešine: imamo štrebera za svaku materiju – srednja ocena odeljenja 4,23). ?
5. Ako slavite rođendan ili vam je potreban ketering u vidu svih vrsta kolača, torti, kiflica, knedli, galeta, sendviča i salatica, u pripravnosti pored dece imamo i jednu razrednu i preko 30 mama i baka, tako da garantujemo da ne postoji gastronomska želja koju nismo u mogućnosti da ostvarimo.
6. Ako ste raspoloženi za degustaciju, pozovite nas da vam jedan dan donesemo domaće kolače, kafu i čajeve u kancelarije. Bićete oduševljeni!

Ako imate još neki poslić koji bi za vas ili vašu kompaniju mogao da odradi jedan gimnazijalac ili gimnazijalka ili par njih, javite se! 🙂 I delite dalje! ❤️

Dragana Možek,
069682406
dragana.mozek@outlook.com”

Tako da, ako vam je potrebna neka od gorenavedenih stvari koje nude ovi divni mladi ljudi – znate šta vam je činiti.

A njih čekamo da nam pošalju sliku sa ekskurzije, pošto će sigurno uspeti.