Novogodišnji izazov – Je l’ smeš?

Dragi svi,

Vi koji ste prerasli Novu godinu, Božić, prazničnu euforiju, porodično (ne)vreme, iće, piće, mladiće, šljokice i konfete, crveni veš protiv uroka, poljubac u ponoć i novogodišnje odluke… Iskreno, vi ste na gubitku.

pexels.com

Da, tu smo gde smo, tako je kako je, nije dobro, ali zaista… Lelemudanje i kukanje nam ne donosi baš ništa.

Mladi se žale na mlade, mladi se žale na stare, stari se žale na mlade, stari se žale na stare, svi se žale na sve, svi se žale na vlast, niko ne voli nikoga, ovo je banana država, ovo ima samo u Srbiji, svi najbolji su otišli… Ispiranju mozga kraja nema. Kad bi se deseti deo energije koji odlazi na kukanje uložio na bilo šta što nije kukanje, svet bi bio bolje mesto. Verovatno ne objektivno bolje mesto, ali makar u našim lepim glavama odakle zapravo sve i dolazi.

Hajde za promenu da jednom pođemo od sebe, da se jednom potrudimo da budimo bolji, da uradimo nešto pametno za sebe, da uredimo svoje misli i osećanja i da se ne trujemo negativnim mislima i rečima. Poješće nas mrak koji sami sejemo u svojoj glavi.

U svakom danu postoji i lepo i ružno. Hajde da se na trenutak fokusiramo na lepo. Na trenutak kad shvatiš da ipak nije -10°C nego 2°C; kad izuješ cipele posle devetočasovnog radnog dana; kad ispadneš mnogo pametan uz baš malo truda; kad se smeješ glupim forama; kad baciš glupe fore; kad ti se obraduje lutalica; kad vidiš pospane vlasnike i njihove previše uzbuđene kerove jer su u šetnji; kad se bake i deke doteraju i šetaju zajedno; kad ti se nasmeje dete u redu u Maksiju; kad opereš kola; kad pevate na karaokama i osvojite drugo mesto, iako ste imale i koreografiju i kostime (svaka sličnost sa autorom je slučajna); kad si na nekom velikom događaju sa nekim bitnim ljudima i jedan od bitnih ljudi zadrema i samo čekaš kad će se prevrnuti sa stolice; čokolada; prijatelji; muzika; kad je ipak ostalo još malo kafe; kad idu praznici, a ti nisi cinik.

Kad ti život da limun, ti napravi limunadu.

Kad živiš u banana državi, ti pojedi bananu, šta znam. Ne mrači.

Za sreću je potrebno imati muda. Najlakše je biti nesrećan.

Želim vam da u 2019. nađete svoj mir i budete zdravi i srećni.

Pozdravljamo vas moje crvene gaće i ja.