Najužasnije bivše u istoriji filma

0
1210
Najužasnije bivše u istoriji filma
izvor-letterboxd. com

Nekima je najnormanije da bivše devojke okarakterišu kao lude. Pitanje je šta bi tek rekli da se nađu u koži filmskih junaka koji su imali posla sa devojkama sa naše liste.

Za vas izdvajamo pet devojaka koje su uspele da živote svojih partnera pretvore u pravu noćnu moru.

Glen Klouz (Glenn Close) kao Aleks u “Fatalnoj privlačnosti” (Fatal attraction)

Srećno oženjen advokat iz Njujorka Den Galager (Majkl Daglas) upušta se u flert sa zavodljivom koleginicom Aleks Forest, ni ne sluteći kakvu je grešku napravio.

Kada shvati da je napravio životnu grešku, Den pokušava da na sve načine otkači svoju ljubavnicu Aleks. Međutim, ona je bolesno opsesivna i neće se zaustaviti dok ga ne dobije samo za sebe.

U borbi za svoje, Aleks je spremna da ide neslućeno daleko –  ona seče vene i u napadu ludila ubija zeca, ljubimca Denove ćerke, kuvajući ga u šerpi.

Photo by c.Paramount/Everett / Rex Features

Glen Klouz je u intervjuima istakla da je ovo uloga oko koje je najviše istraživala i konsulotvala se sa psihijatrima kako bi saznala da li je ovakav način ponašanja zaista moguć. Nedavno je izjavila da bi danas drugačije pristupila toj ulozi, smatrajući da je njen portret Aleks Forest doprineo dodatnom stigmatizovanju mentalnih bolesti u javnosti.

Glumica je 2010. osnovala organizaciju “Bring Change to Mind” koja se bavi upravo podsticanjem priče o mentalnim bolestima i brisanju stigme koja postoji oko njih.

Ali Larter kao Lisa u “Opčinjenoj” (Obsessed)

Radnica na određeno vreme, Lisa (Ali Later) drogira svog kolegu koji joj se dopada (Idris Elba) i siluje ga. Kada on pokuša da joj se suprotstavi zbog toga, ona se skida gola, dopuzi do njegovog kreveta i pokuša da se ubije uzimanjem prekomerne doze pilula.

Da li je Ali Larter iskoristila svoja sopstvena iskustva da odigra fatalno zaljubljenu Lizu? “Mogla bih da poludim ako se nekome svidi moj muškarac”, priznala je sa osmehom. Međutim, u stvarnom svetu, Ali se drži jednog važnog pravila: “Ja se ne takmičim sa drugim ženama, takmičim se sa sobom.”

Erika Kristensen (Erika Christensen) kao Medison u “Opsesivnoj ljubavi” (Swimfan

Ben (Džes Bredford) je perspektivni mladi plivač koji ima prelepu djevojku, dobre prijatelje i trenera punog povjerenja. Jedna vruća afera na bazenu sa atraktivnom plavušom po imenu Medison, pretvoriće njegov život u noćnu moru.

Medison, nakon optuživanja Bena za ubistvo svog druga i pokušaja da autom ubije njegovu devojku, biva uhapšena… sve dok ne usmrti dva policajca i pobegne.

Erika Kristensen kaže da ju je ova uloga privukla, jer joj je pružula šansu da igra “nekoga ko daleko zalazi u krajnosti”. Glumica je takođe istakla da je lik poput Medison na listi želja svakog glumca, jer daje priliku da istražujete, ali i da se zabavite. Ona dodaje da je poruka ovog filma – “obeshrabriti tinajdžere da varaju svoje devojke”.

Kameron Dijaz (Cameron Diaz) kao Džulijana Džuli Džijani u “Nebu boje vanile”(Vaniila Sky)

 “Svi smo bili u poziciji da imamo  osećanja prema nekome i otkrijemo da ona nisu uzvraćena. Mislili smo da je ta osoba uvek tu za nas, a nije bilo tako. To je ono što slama srce.”, izjavila je  Kameron Dijaz o svojoj ulozi u filmu “Nebo boje vanile”, američkom rimejku španskog filma “Abre los Ojos”.

Kada Džulijana Džuli Džijani (Kameron Dijaz) sazna da njen bivši ljubavnik, Dejvid (Tom Kruz) ima novu zgodnu devojku (Penelope Kruz), svojim automobilom, dok su njih dvoje u njemu, juri preko ivice mosta.

Rozamund Pajk (Rosamund Pike) kao Ejmi iz “Isčezle” (Gone Girl)

Kada sazna da njen suprug Nik (Ben Affleck) ima aferu, Ejmi (Rozamund Pajk) će učiniti sve da on bude optužen za njeno ubistvo. Ona takođe priređuje spostveno silovanje i reže vrat svog “silovatelja” (Nil Patrik Haris) tokom seksa.

“Nema glumice koja ne bi sanjala o ovakvoj ulozi”, rekla je Rozamund, “Kao glumac, mislite – “Nikada neću biti dovoljno dobar. Vidim koliko daleko želim da dođem i ispunim svoj potencijal, ali nikada neću ostvariti to.” Ali, s druge strane, odete kući i pomislite – “Mogu da učinim sve što želim. Ovo je ekstremna situacija. Ovo je žena koju ništa ne može da obuzda. Ona je ekstremna.” Da, to je film o ubistvu, ali je na neki način jako osnažujući.”