Naučnici NASE potvrđuju: Svi smo rođeni kao kreativni genijalci, ali moderno obrazovanje umanjuje našu svest

0
1128

Poznati naučnik Dr. Džordž Land (George Land) nedavno je informisao publiku na TEDx Tucson konferenciji o svojim nalazima u vezi sa testom kreativnosti koju sprovodi NASA i koja je izvedena na školskoj deci.
Stanovništvo planete Zemlje i Bet Džerman (Beth Jarman) bili su oni koji su razvili test, a dizajniran je tako da odredi odakle dolazi kreativnost ukoliko je nasleđena ili naučena. Ukupno je testirano 1.600 dece starosti od četiri do pet godina.

Skoro neverovatno, naučnici zaključuju da je među 98% ove dece bilo kreativnih genija! Međutim, kada su istu decu testirali pet godina kasnije, samo 30% njih se moglo svrstati u kreativne genije; a pet godina nakon toga, kvalifikovano je samo 12%. Kao što se moglo očekivati – nakon čitanja gore navedenih rezultata – samo 2% testiranih odraslih osoba, kvalifikovani su kao kreativni geniji. Takođe, imajte na umu da je ovaj trend verifikovan milion puta. Savremeni školski sistem čini većinu dece manje kreativnom, u celini.

pinterest.com

Dr. Nascimento, glavni naučnik za ovu studiju, objašnjava:
“Razlozi za ovo nisu previše teški da bi ih razumeli; škola, kako to jednostavno zovemo, je institucija koja je istorijski postavljena da bi na kraju služila željama vladajuće klase, a ne običnog naroda. Da bi takozvana elita održala svoje raskošne i luksuzne životne stilove – tamo gde najmanje doprinose, ali uživaju najviše – smatraju da deca moraju biti ispranog mozga da bi prihvatila (čak i služila) svoj gramzivi, pohlepni sistem želja i potreba, beskrajne eksploatacije i neprestanog ratovanja.”

Dr. Land tvrdi:
“Ako pogledamo unutar samog mozga, nailazimo na sukob neurona koji se međusobno bore i time smanjuju kapacitet mozga, jer stalno sudimo, kritikujemo i cenzurišemo. Ako konstantno radimo pod strahom, koristimo manji deo mozga, ali kada koristimo kreativno razmišljanje, mozak samo upali.”

Govor sa TEDx-a u celosti možete pogledati na sledećem linku:

Naslovna fotogradija: seizepositivity.com