Matador ponovo pred beogradskom publikom

0
750
Matador ponovo pred beogradskom publikom
Blender

Jedan od najtraženijih live-act izvođača, Matador, nastupiće u subotu, 3. marta u Belexpocentru (Španskih boraca 74a), s obzirom na to da je zbog ledenog talasa i zahtevne produkcije promenjena prvobitno planirana lokacija – Hangar.
To će biti njegov treći nastup u Beogradu, za dve godine, već tradicionalno u organizaciji Blender-a. Pored ovog irskog producenta i di-džeja, kao podrška, na bini će se naći mladi predstavnici domaće elektronske scene Ilija Đoković, Nikola Mihajlović i Roxa.

David Lynch, koji stoji iza projekta Matador, odrastao je uz muziku izvođača kao što su Stevie Wonder i Diana Ross i bendova poput Guns N`Roses i Oasis, a jedan od njegovih omiljenih albuma je “Dark Side of the Moon” grupe Pink Floyd. Elektronsku muziku otkrio je veoma rano, slušajući mikseve Dave Clarke-a i Richie Hawtin-a. Ubrzo se zaljubio u novootkriveni zvuk i u šesnaestoj godini kupio je prvi gramofon.

Foto: Blender

Ovaj strastveni kolekcionar ploča, di-džej karijeru počeo je u malim klubovima u Irskoj. Posle nastupa velikih svetskih zvezda (Richie Hawtin, Jeff Millss i Groove Armada) u rodnom Dablinu, shvatio je da želi da se bavi muzičkom produkcijom i upisao je studje za inženjera zvuka. Znanje koje je stekao pomoglo mu je da se otisne u produkcijske vode, a specifičan tehno zvuk i dobre tehničke veštine učinile su da njegov talenat brzo bude prepoznat, pa je mali klub u Dablinu zamenio žurkama na Ibici.

Kao vodeći producent pozicionirao se posle EP izdanja “Spooks” i nekoliko zapaženih remiksa. Usledio je niz projekata za “Minus”, “Plus 8”, “Cocoon” i “ PercTrax”. Njegov mračan i minimalistički pristup savršeno se uklopio u stil renomirane izdavačke kuće “Minus”, koju je osnovao Richie Hawtin, što mu je omogućilo značajan napredak u karijeri i učinilo ga priznatim izvođačem, kako među kolegama, tako i publikom širom sveta.

U 2014. godini proglašen je za najboljeg live izvođača na Ibici, a dve godine kasnije pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću “Rukus”, koja je debitovala EP izdanjem “The Enemy”. Na tom projektu je sarađivao sa čikaškom legendom Felixom Da Housecat-om. Dobitnik je Dj Awards za najbolji Electronic Live Performer 2016. godine, a njegovo ime je na listi najboljih koji objavljuje Resident Advisor.

Foto: districtmagazine.ie

– “Didžejing je nešto čemu se nisam toliko posvećivao neko vreme, ali vratiću se u budućnosti.
Produkcija i Live nastup meni idu ruku uz ruku. Volim publiku, putovanja i da upoznajem nove ljude.
Ima nečeg posebnog kada uz sve to još i puštate svoju muziku. Na kraju se sve svodi na to – prezentovanje svoje muzike, to je moja prva ljubav”, rekao je Matador u intervjuu za DjMag.

Osim ljubavi prema muzici, ovaj irski audio inženjer, producent i live act izvođač, gaji veliku ljubav prema kuvanju. Pre nego što se u potpunosti posvetio muzičkoj karijeri, radio je u nekoliko restorana sa Mišelinovom zvezdicom, gde su mu predviđali blistavu budućnost glavnog šefa. Srećom po veliki broj poštovalaca njegovog rada, odlučio se za elektronski zvuk.

Karte za beogradski live nastup Matadora, u produkciji Blender-a, nalaze se u prodaji putem mreža Eventima i Gigstix, po ceni od 1.290 dinara za parter, i 1.790 dinara za VIP.

Let’s partayyy!