Magična šetnja kroz japanske vrtove

Svakog proleća posetioci hrle u Japan ne bi li prošetali ispod hipnotišućeg, obavijenog cvetnom puzavicom, tunela Kavači Fudži Vrtova (Kawachi Fuji Gardens) u Kitakjušu, Japan.

Zahvaljujući tome što raste u krivinu, cveće se može koristiti u stvaranju jedinstvenih, nadasve mističnih dizajnova, koji obavijaju duge i vetrovite tunele koji zapravo čine vrtvove, “osvetljavajući” posetiocima put, bojama poput crvene, roze i bele.

wp
travelandleisure

Ovaj prelepi vrt je dom 22 različite vrste puzavice. One kreću da cvetaju i dostižu vrhunac od kraja aprila do sredine maja, pa je ovo ujedno i najbolje vreme da se magični vrt poseti. Neophodno je kupiti kartu kako bi osigurali sebi ulaz u ove privatne vrtove.

“Puzavo” cveće je veoma popularan prizor u zemlji, te postoje festivali širom Japana posećveni istom, kao npr. festival u Tokiju koji počinje krajem aprila i traje do po početka maja i u Ašikagi gde se održava poznati “Veliki festival puzavice” (Great Wisteria Festival) koji posetiocima nudi preko 350 različitih vrsta puzavice starih preko 150 godina.

travelandleisure
travelandleisure
travelandleisure
travelandleisure

Cveće cveta otprilike u isto vreme kad i dobro poznata japanska trešnja i očekuje se da će prekriti ostrva kao recimo Hokaido roze tonovima, a vreme cvetanja je oko 30. aprila.

Pored veličanstvene puzavice, ovaj vrt je takođe poznat i po velikim količinama šarenog lišća koje prekriva drveće u jesen.