Love Actually – 13 godina kasnije

“I feel it in my fingers, I feel it in my toes, Christmas is all around me, and so the feeling grows!”

Prošlo je već 13 godina od nastanka filma „U stvari ljubav“ (Love Actually), jednog od najvoljenijih prazničnih filmskih ostvarenja. Davne 2003. svi smo poludeli za tom četom slavnih britanskih glumaca na jednom mestu, i njihovim najsavršenijim akcentom.

Osećaje koje nam je probudio već prvog puta bili su toliko intenzivni, da mu se, eto sada, svake godine vraćamo. Love Actually sada je već dovoljno dugo na planeti Zemlji da ga možemo nazvati i tradicijom. Osim što smo sedenje pred televizorom i nestrpljivo isčekivanje 21 čas na RTS-u zamenili kopanjem po folderu FILMOVI na svom laptopu, ništa se drugo nije promenilo.

Svakog decembra iznova se uživljavamo u njegove nesavršeno-savršene priče, uz koje bi se i najvećem hejteru polako počelo otapati srce, a onda i sve ostalo što je u njemu zamrznuto. Svakim minutom ovog filma sve više tonemo u magičan novogodišnji vajb, dok nas na kraju potpuno „ne dokrajči“ Olivija Olson sa svojom verzijom pesme „All I Want For Christmas“. Iskreni da budemo, mi je za nijansu više volimo i od samog originala, i znamo da nismo jedini!

Naši osećaji prema ovom filmu nisu se znatno promenili, ali glumci iz filma zasigurno jesu. Pogledajmo kako najpopularnija praznična britanska postava izgleda 13 godina kasnije:

Izvor fotografija: closerweekly.com (kliknite na fotografiju kako biste otvarili galeriju)

Laura Linney

Kris Marshall

Rodrigo Santoro

Tomas Brodie Sangster

Martin Freeman

Olivia Olson

Alan Rickman 

Jedna od poslednjih slika Alana Rikmana pre smrti

Martine Muccutcheon

Lucia Moniz

Liam Neeson 

Keira Knightley

Joanna Page

Hugh Grant

Heike Makatsch

Gregor Fisher

Emma Thompson 

Colin Firth

Billy Nighy

Andrew Lincoln

Chiwetel Ejiofor