Koačela: Jedinstven spoj muzike, umetnosti i mode

0
1189
Koačela: Jedinstven spoj muzike, umetnosti i mode

Proteklog vikenda, iako je uveliko vladala praznična atmosfera, svi putevi vodili su do Kalifornije, gde se održao prvi vikend jednog od najpoznatijih festivala na teritoriji SAD-a, a i na svetu. U pitanju je Koačela (Coacella), festival koji je do sada zaradio najveći profit.

Ovaj poznati festival muzike i umetnosti nastao je u oktobru 1999. godine, a sve je počelo još davne ’93, u vrelom gradu Indio, kada je organizator jednog koncerta bio fasciniran zalaskom sunca u ovoj kalifornijskoj pustinji, te baš na tom mestu odlučio da napravi festival. Njegova namera bila je da angažuje trendi izvođače koji nisu bili prvi na top listama, a ako dovede još više izvođača sličnog ranga, smatrao je da bi to bila dobitna kombinacija, baš kao kada bi doveo samo jednu veću zvezdu.

Ove godine, Koačela se održava od 14. aprila, traje dve nedelje i to samo tokom vikenda. Program je raznovrstan, kao i svake godine, a prate ga imena najpopularnijih zvezda sa svetske muzičke scene poput Lorde, Radiohead-a, Lady Gage, Kendrick Lamara i mnogih drugih…

coachella.com

Lady Gaga do sada je pobrala najviše ovacija, kada je protekli vikend upotpunila svojim nastupom i tom prilikom predstavila novu numeru “The Cure”. Festival se nastavlja u petak i traje do nedelje, 23. aprila, kada zatvara kapije za svoje posetioce do naredne godine.

music-news.com

Pored dobre muzike, Koačela je poznata i po činjenici da je posećuje veliki broj poznatih ličnosti koje se trude da pridobiju što veću pažnju. Iako je prošle godine Rihanna uspela sve da “oduva” svojim nastupom, ove godine je zasijala, u pravom smislu te reči, pojavivši se na pozantom festivalu obučena u providan kombinezon, ceo u kristalima, preko kojeg je imala Gucci majcu na bretele i prekratki iscepani šorts.

” I can’t go home yet, cuz enough people ain’t seen my outfit “

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Ono što je učinilo da njen izgled bude još provokativniji ili čudniji (mišljenja su podeljena) je to što je prekrila lice maskom istog materijala od čega je bio i sam kombinezon.

phresh out.

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Selena Gomez i The Weeknd takođe su bili jedna od najvećih senzacija, s obzirom da mesecima unazad čitav svet bruji o njihovoj romansi, pokušavajući da odgonetne je li istinita…

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Ovog puta i sami su nam potvrdili da je njihova ljubav uzavrela, pa su čak i savršeno uskladili stajlinge.

popsugar.com

Ako ste ljubitelji Koačele ili volite festivalski modu, predstavljamo vam školski primer izgleda, u kaliforniskom duhu, koji pomalo… dobro, pomalo više ismeva čitavu famu festivalskog odevanja, ali je, složićete se, apsolutno i precizno tačan.

twitter.com

U tome vam je pomogla i glumica Shay Mitchell, koja je postavila video na svojoj Facebook stranici kao inspiraciju…

ali i privatne fotorafije sa samog festivala.

twitter.com

Dok sa nestrpljenjem isčekujemo ko će nas oduševiti narednog vikenda, podelite sa nama u komentarima koji je (za sada) vaš omiljeni ovogodišnji Koačela stajling!

Naslovna fotografija: coachella.tumblr.com