Hoteli sa savršenom kombinacijom luksuza i prirode

0
977

Pre nego što krenemo na putovanje, prvo biramo destinaciju, a pored nje, polovinu obavljenog posla čini i upotpunjava izbor pravog hotela. Želimo dobar enterijer, eksterijer, predivan pogled, pejzaž i savršenu uslugu. Nakon obilaska, šopinga, upoznavanja sa kulturom određene zemlje, želimo da se ušuškamo u veliki krevet ili da provedemo jedno kvalitetno veče unutar objekta. Upravo zato vam predstavljamo neke od hotela koji nude pravu čaroliju i inspirišu svojim luksuznim dekoracijama.

Hoanib Skeleton Camp

“Obala skeleta” je naziv za severni deo Atlantske obale Namibije. Naziv se koristi za opisivanje celog dela obale pustinje Namib. Poznata po kostima  kitova i ostacima nasukanih brodova, deluje ujedno zastrašujuće i fascinantno.

Pored ovog čuda, Namibija nudi “Hoanib Skeleton” kamp. Smešten u dolini reke Hoanib, pruža pravo safari iskustvo svakom od posetilaca. Ovaj kamp ima osam modernih i luksuznih šatora (apartmana) koji su ukrašeni u jednostavnom eko stilu, te koji su u potpunoj harmoniji sa pejzažom. Pokretljivi su, kako bi bili u skladu sa potrebama krhkog eko-sistema.

Izolovani zidovi i plafoni nadmašuju ekstremne temperature, kao i nadstrešnice u beduinskom stilu koje se protežu radi zaštite, za potpuno vanjsko uživanje i odmor na udobnom nameštaju. Zadovoljni, opušteni možete uživati pri pogledu na slona kako šeta duž reke.

Između aktivnosti, gosti mogu da odmaraju u udobnom baru ili dnevnom boravku, minimalističkoj trpezariji i elegantnom bazenu. Profesinalno osoblje je tu da udovolji svim željama i pokaže prava kulinarska umeća.

Kako odoleti zovu divljine, prelepoj pustinji i sopstvenoj ekspediciji?

Saffire Freycinet

Spektakularan pogled sa Tasmanijske istočne obale na planinske vrhove pruža “Saffire Freycinet” koji se nalazi u srcu te divljine. Moderne, minimalističke sobe sadrže prozore od poda do plafona koje omogućavaju predivan pogled koji gostima oduzima dah i privlači ih u ovo jedinstveno okruženje.

“Saffire Freycinet” je povezan sa svojim okruženjem kako bi se stvorilo bogato i autentično iskustvo. Odličnog dizajna, ekslukzivnih karakteristika izdvaja se kao luksuzan smeštaj u Australiji svojim uslugama, aktivnostima i dobrim osobljem. Unutrašnji dizajn nastoji da preslika lepotu prirode kojom je okružen. Opušten i moderan stil usklađuje spoljašnost i unutrašnjost u besprekornim nijansama i teksturama.

Jedno je sigurno – želimo da posetimo Australiju!

Shutters on the Beach

Ukoliko vam je dosta posla i obaveza, te vam na um pada nešto glamurozno, idealan predlog za vas je hotel “Shutters on the beach” u Kaliforniji. Poznati po svojoj najboljoj mogućoj lokaciji kraj mora, savršeno opremljenim sobama i apartmanima, uvaženim restoranima, ovaj hotel je u potpunosti savršeno mesto za odmor i lekciju “kako savladati umetnost Kalifornijskog opuštanja”.

Izgled soba je potpuno moderan i podseća na topao dom, a detalji su ti koji privlače pogled: kombinacija plave i bele boje, soba sa pogledom na more, pesak i lična biblioteka.


Blistavo presijavanje mora, plavo nebo iznad vas i inspirativni dizajn – gotovo da shavatamo značenje reči harmonija, zar ne?

Borgo Santo Pietro

Italija je oduvek sinonim za užitak, a italijanska regija Toskana jedan od prvih izbora na listi, ukoliko govorimo o romantičnom putovanju. Opojni mirisi lavande i ruzmarina, odlična vina i gastronomska uživanja su ono što Toskana nudi, a zajedno sa njom i hotel “Borgo Santo Pietro”. Ukoliko volite istoriju, renesansni period, brežuljke prekrivene vinogradima, kamene seoske kuće – sve to možete posetiti dok odsedate u ovom luksuznom hotelu.
Savršen spoj unikatnog i elegantnog je utkan u ovaj jedinstveni hotel.

Tehnološki je opremljen, iako je enterijer uređen u starinskom stilu. Sobe su veoma prostrane i stičete utisak kao da se istorija iznova ispisuje na zidovima, baš ispred vas. Enterijer je gotovo kraljevski, kao da ste zatočeni u neko slikarsko remek-delo, koje ne prestaje čak ni kada kročite van hotela.

Amanjiwo

Amanjiwo Resort, Magelang, Java, Indonesia

Ostrvo Java u centralnom delu Indonezije, osim što zvuči egzotično, nudi i speciijalan smeštaj u luksuznom hotelu “Amanjiwo”. Nalazi se nasuprot budističkog hrama Borobudur,  koji je Unesko stavio na listu svetskih baština. Njime upravlja “Aman” odmaralište, a “Amanjiwo” u prevodu znači “mirna duša”.

Amanjiwo Resort, Magelang, Java, Indonesia

Dizajn hotela je neverovatan i rafiniran, te potpuno u skladu sa okruženjem. Hotel poseduje 36 luksuznih apartmana postavljenih u obliku polumeseca. Petnaest soba imaju privatne bazene, dok hotel nudi i privatnu biblioteku, galeriju umetnosti, javanski bazen i još mnogo toga.

U apartmanima su zidovi od krečnjaka, kupole od kovanog gvozđa, visoki stropovi, klizna staklena vrata, a mnoge sobe imaju portrete indonežanskih naroda i tradicionalna rezbarenja.

“Amanjivo” svakako nudi magično iskustvo, potpuno uživanje i pravi odmor.

Koje su cene noćenja u ovim hotelima? Paaa, nismo želeli da kvarimo doživljaj… 🙂